Transport Online - Drie jaar cel voor beroepsfraudeur Sjaak J.

Drie jaar cel voor beroepsfraudeur Sjaak J.

Drie jaar cel voor beroepsfraudeur Sjaak J.
19-02-2015 12:00 | Faillissementen | auteur De Redactie

ARNHEM - De 51-jarige beroepsfraudeur Sjaak J. uit het Duitse Goch, is donderdag veroordeeld tot drie jaar cel en vijf jaar beroepsverbod wegens faillissementsfraude. Hij mag geen bestuurder meer zijn van vennootschappen.

Volgens de rechtbank in Arnhem maakte J. er tussen 2010 en 2013 zijn beroep van om bedrijven op te kopen, daar zoveel mogelijk geld en goederen uit te wringen en ze dan failliet te laten gaan. Schuldeisers konden naar miljoenen euro's fluiten. In de genoemde periode was J. direct of indirect directeur van 38 bv's waaronder twee transportbedrijven.

J. waste ook grote geldbedragen wit voor een groep Turken, bekende hij. Eerder kreeg hij al eens vier jaar cel en recent nog tien maanden wegens fraude.

De rechtbank vindt ook bewezen dat J. leiding gaf aan een criminele fraude- en witwasorganisatie. Naast hem stonden ook zijn bedrijf en nog negen verdachten terecht. Het bedrijf kreeg dertigduizend euro boete. De meeste andere verdachten kregen werkstraffen van 120, 200 of 240 uur, al of niet naast voorwaardelijke celstraffen van twee of drie maanden.

De 36-jarige verdachte Deniz Ö. uit Tonisvorst wordt gezien als de schakel tussen de groep Duitse Turken en J. Hij kreeg zestien maanden cel voor het laten witwassen van grote geldsommen uit het buitenland. Een vrouw die administratief werk deed voor J. werd vrijgesproken.

Behalve het beroepsverbod en de celstraf oordeelde de rechtbank ook dat het vonnis openbaar moet worden gemaakt.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,280

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions