Clicky

 Tien Volvo FH 460 trekkers voor Vredeveld Transport

Tien Volvo FH 460 trekkers voor Vredeveld Transport
19-02-2015 11:18 | Volvo | auteur De Redactie

BORNE - Vredeveld Transport, met vestigingen in Hoogersmilde en Borne, heeft voor haar bulktransporten onlangs tien Volvo FH 460 trekkers in gebruik genomen. Belangrijke aspecten zijn het brandstofverbruik en het lage eigen gewicht. De trucks werden geleverd door Volvo Trucks-dealer Nijwa Groep.

Vredeveld Transport is een internationaal opererende logistieke dienstverlener, waarvan de oorsprong ligt in 1937. Nog steeds is het een familiebedrijf en inmiddels specialist in het bulktransport en bouwvervoer.

Richard Vredeveld, die samen met zijn broer Bertus, de directie vormt: “Onze voornaamste activiteit is het bulktransport dat we vanuit Borne verzorgen. Het bouwvervoer is de laatste jaren enorm afgenomen. In die activiteit hebben we nog tien trekker-opleggers rijden. In de bulk zijn dat nu 65 trekkers en 150 opleggers. Ook hebben we in het verlengde daarvan, voor het vervoer naar Italië en Engeland, een intermodale tak opgezet. Dat is service aan onze klanten. Het wegvervoer heeft een actieradius van 400 tot 500 kilometer rondom Borne.”

In Borne heeft Vredeveld Transport een op- en overslaghal, waardoor een totaalpakket aan logistieke diensten rondom bulk kan worden aangeboden. “Daar hebben we onder meer opslag in big bags en kunnen we laden en lossen. De grootste vervoersstromen zijn zout voor Akzo Nobel, aardappelmeel voor Avebe, plastics en soda. In totaal hebben we nu 40 bulktrailers in de Food. Uiteraard zijn we HACCP en GMP gecertificeerd. Ook hebben we een eigen reiniging in Borne”, vertelt Richard Vredeveld.

Gunstig brandstofverbruik

De keuze voor Volvo is mede ingegeven door het feit dat Volvo Trucks-dealer Nijwa Groep een nieuwe vestiging in Hengelo aan het bouwen is.

“Service is voor ons een belangrijke voorwaarde. Toen Nijwa Groep bekend maakte op een steenworp afstand van ons te gaan bouwen, was dat voor ons aanleiding om met elkaar om tafel te gaan. In principe voeren we een twee-merkenbeleid, met een, vanuit de historie, voorkeur voor Volvo Trucks. Van de nieuwe Volvo FH-trekkers rijden er vijf al een paar maanden en de resultaten, vooral op het gebied van het brandstofverbruik, zijn gunstig. Ook speelt het lage eigen gewicht een rol, voor ons werk is dat van groot belang. Alle trucks zijn voorzien van een aslastindicator. Tot slot heeft de Volvo FH een perfecte uitstraling en een goed chauffeurscomfort”, besluit Richard Vredeveld.

Foto's

  • DJMiddelkoop
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,078
Diesel1,898

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats