Clicky


Raben Netherlands implementeert Visual Localisation Studio van VLS

Raben Netherlands implementeert Visual Localisation Studio van VLS
18-02-2015 17:29 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

OSS - Raben Netherlands heeft voor haar Hub locatie in Oss Visual Localisation Studio van VLS geïmplementeerd. Visual Localisation Studio is een geavanceerd Video Localisatie Management Systeem waarmee Raben in staat is gesteld om de operatie in en rond het cross-dock en de opslagloodsen te beheersen en te optimaliseren.

De aanleg en integratie met het bestaande video systeem heeft ongeveer een maand geduurd; gedurende deze tijd was Raben uiteraard volledig operationeel. Toch vergde de aanleg circa 6 kilometer kabel, honderden meters kabelgoot, talrijke switches, meerdere servers en vele andere materialen. Het aantal camera’s zal echter om veiligheidsredenen niet openbaar gemaakt worden.

“Dit verbeterde videosysteem maakt het ons mogelijk om aanvragen te doen voor de hoogste certificeringen zoals AEO en TAPA. En toch hebben wij ons ervan verzekerd dat dit systeem uitbreidbaar is met het oog op eventuele toekomstige, aanvullende eisen”, zei Steven Vossenaar, Quality & Risk Manager Raben Netherlands.

“Na een zorgvuldige selectie en voorbereidingstijd zijn we blij dat we nu een systeem hebben, dat niet alleen voor onderzoek bedoeld is maar wat veel belangrijker is: om te kunnen leren van de gebeurtenissen in onze loodsen. Deze investering stelt ons in staat onze klanten te voorzien van een continu stijgende productkwaliteit. We kijken daarom erg uit naar de verdere integratie van het systeem binnen onze processen en overige systemen”.

De oplossing zoals aangeboden aan Raben Netherlands B.V. is het vlaggenschip van VLS, speciaal geschikt voor drukke logistieke operaties. Het systeem is ontwikkeld om de real-time dynamische logistieke processen en de documentatie daarvan zichtbaar te maken. Dit kan bereikt worden middels volledig beheerde integratie van nuttige beelden met de daarbij horende procesdata, statusdata en locatie informatie.

“In Duitsland hebben we reeds diverse locaties van de Raben Group uitgerust met onze oplossingen. We zijn Raben erkentelijk dat ze ons systeem ook onlangs voor implementatie in Nederland hebben geselecteerd”, zegt Udo Rieger, CEO van VLS Engineering GmbH .

“De uitvoering is gedaan binnen de afgesproken planning, maar we hebben het project nog niet afgesloten. Zolang het systeem nog verder geïmplementeerd wordt, zullen wij Raben blijven ondersteunen om het maximaal te profiteren van de mogelijkheden van ons systeem”.

“Ik ben tevreden met de manier waarop wij het systeem hebben geïmplementeerd. We kunnen voortdurend onze logistieke processen controleren en verbeteren. Wij kunnen onze klanten snel en kundig voorzien van informatie over zendingen. En bovendien garandeert dit systeem zelfs een betere kwaliteit en efficiëntie”, aldus Sven Baars, Managing Director van Raben Netherlands B.V.