Transport Online - 'Bereidheid tot loonoffer neemt af'

'Bereidheid tot loonoffer neemt af'

'Bereidheid tot loonoffer neemt af'
18-02-2015 10:41 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Steeds minder werknemers zijn bereid een loonoffer te brengen. Als het erop aankomt, dan is 29 procent van de werkenden bereid loon in te leveren in ruil voor baanbehoud. Vorig jaar was dat 31 procent en twee jaar geleden nog 34 procent, blijkt uit woensdag gepubliceerd onderzoek door ING.

Loonoffers zijn actueel in de detailhandel. Warenhuisconcern V&D vraagt bijvoorbeeld een loonoffer van 5,8 procent van zijn personeel. Bedrijven in deze branche hebben het moeilijk omdat het economisch herstel nog bescheiden is en ze geconfronteerd worden met veranderende consumptiepatronen en de opkomst van webwinkels.

Als het erop aankomt loon in te leveren voor baanbehoud, zegt een op de zeven werknemers minder dan vijf procent in te willen leveren. Een op de tien is bereid tot tien procent in te leveren en een kleine groep van vijf procent is bereid tot een loonoffer van meer dan tien procent om daarmee de baan veilig te stellen, aldus het enquêteonderzoek van ING waar duizenden mensen aan meededen. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions