Clicky


Trein grijpt man na vechtpartij op station Wijchen [update]

Trein grijpt man na vechtpartij op station Wijchen [update]
18-02-2015 10:39 | Ongevallen | auteur De Redactie

WIJCHEN - De man die dinsdagavond om het leven kwam, nadat hij werd gegrepen door een trein in het |Gelderse Wijchen, was op het spoor terechtgekomen bij een vechtpartij. De 32-jarige Nijmegenaar kon niet meer op tijd op het perron klimmen. Drie mannen en een vrouw zijn opgepakt, omdat ze meer zouden weten van wat er is gebeurd, aldus een politiewoordvoerder woensdagmorgen. Het gaat om drie Wijchenaren van 23 tot 31 jaar en een Nijmeegse vrouw van 24 jaar.

Twee carnavalsvierders kregen in de trein van Nijmegen naar Wijchen ruzie. Ze belden beiden vrienden om hen te komen helpen. De twee groepen troffen elkaar op het NS-station in Wijchen. Er ontstond volgens de politie een massale vechtpartij. Twee mannen vielen op het spoor. Of dat ook de mannen waren die in de trein al ruzie hadden gekregen, is nog niet duidelijk. De politie zoekt woensdag ook uit of de man die onder de trein terechtkwam, is gehinderd door rivalen toen hij weer op het perron wilde klimmen.

De omgekomen Nijmegenaar was een prominent lid van de harde kern van NEC-supporters. Of de voetbalachtergrond iets met de vechtpartij te maken heeft, wordt nog uitgezocht. NEC-aanhangers hebben woensdag op het station in Wijchen een herdenkingsplek ingericht voor hun kameraad met spullen van de Nijmeegse club.

Op het Wijchense station was het vanwege carnaval druk toen de vechtpartij uitbrak. Veel mensen hebben gezien dat de Nijmegenaar onder de trein kwam. De geschokte toeschouwers zijn opgevangen in de naastgelegen brandweerkazerne. De carnavalsfeesten in het centrum van Wijchen zijn dinsdagavond gewoon doorgegaan. Burgemeester Hans Verheijen van Wijchen is geschokt en sprak woensdagmorgen van een 'ernstig incident.' (Novum)