Clicky


TNT verliest 9,8 procent op Damrak

TNT verliest 9,8 procent op Damrak
17-02-2015 19:59 | Bedrijfsresultaten | auteur De Redactie

AMSTERDAM - TNT Express is hard onderuit gegaan op een verder vrijwel vlak Damrak. De AEX won 0,1 procent op 463,42 punten. De euro/dollar werd 0,1 procent meer waard op 1,1392. De Europese beurzen bleven dichtbij huis. De Franse beurs steeg fractioneel, terwijl de Duitse beurs 0,3 procent inleverde.

In de AEX was TNT Express met een verlies van 9,8 procent de grootste daler. Analisten waren voornamelijk kritisch over de "zwakke outlook" van TNT Express. Woensdag houdt de pakketbezorger een beleggersdag.

Andere hoofdfondsen die inleverden waren ArcelorMittal en Delta Lloyd met respectievelijk anderhalf en 1,2 procent. Aan kop ging Heineken met een dagwinst van 2,1 procent, gevolgd door indexzwaargewicht Unilever met 1,7 procent.

In de AMX leverde PostNL 2,6 procent. Het postbedrijf houdt nog altijd een substantieel belang van krap vijftien procent in TNT Express. Verder verloor BAM Groep twee procent en Corbion 1,6 procent.

Koploper onder de fondsen in de Midkap was Air France-KLM met 2,3 procent. Analisten verwachten dat de luchtvaartmaatschappij, die donderdag met de jaarcijfers komt, aan de eigen doelstellingen heeft voldaan. Doelstellingen die gedurende 2014 overigens flink neerwaarts werden bijgesteld vanwege moeilijke marktomstandigheden en een omvangrijke pilotenstaking.

Onder de kleinere fondsen viel ICT Automatisering op met een dagwinst van 5,7 procent. (Novum)