Recordvertraging havens westkust VS

Recordvertraging havens westkust VS
17-02-2015 19:43 | Haven Nieuws | auteur De Redactie

ZOETERMEER - Vertragingen in de havens aan de westkust van de Verenigde Staten lopen op tot recordhoogte, met een miljoenenschade voor Europese en Amerikaanse bedrijven tot gevolg. De vertragingen zijn het gevolg van een arbeidsconflict tussen havenwerkers en het havenbeheer van de grote havens.

Verladersorganisatie EVO schat dat de schade voor Nederlandse handels- en productiebedrijven in de tonnen loopt. Op Europese schaal loopt de schade in de miljoenen. De Europese koepelorganisatie voor verladers, de European Shippers’ Council (ESC), vroeg daarom dinsdag samen met de Amerikaanse vereniging van ex- en importeurs (AAEI) om een snelle oplossing van het conflict.

Handels- en productiebedrijven kampten in de zomer van 2014 ook al met vertragingen in de Rotterdamse haven, maar die werden destijds snel opgelost. Een oplossing voor de havens aan de Amerikaanse westkust lijkt vooralsnog echter ver weg. Veel bedrijven uit Nederland en de rest van Europa krijgen door de lange wachttijden te maken met hoge kosten. Veel schepen liggen noodgedwongen voor anker voor de kust. Omleidingen naar andere havens, zoals Houston, vertraagt de goederenstroom van bedrijven ook omdat de rest van het traject daarna per weg of spoor moet worden afgelegd.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,795
Diesel1,489

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden