Clicky


Auto rijdt in op praalwagen in Ter Apel: één dode

Auto rijdt in op praalwagen in Ter Apel: één dode [+foto's]
14-02-2015 17:15 | Binnenland | auteur De Redactie

TER APEL - Een 33-jarige vrouw uit Ter Apel is zaterdag omgekomen toen een automobilist tijdens de carnavalsoptocht langs een wegversperring reed. Het slachtoffer stond met haar ouders in het publiek dat naar de optocht stond te kijken. Volgens de politie gebeurde het ongeluk doordat de 81-jarige bestuurder van de auto onwel werd.

Rond 16.00 uur reed de auto langs de wegversperring op de Kapelweg in Ter Apel. De auto raakte mensen in het publiek en kwam tot stilstand tegen een van de praalwagens. In totaal raakten vijf personen gewond, onder wie de ouders van de vrouw die overleed. Haar 63-jarige vader raakte zwaargewond, haar moeder is er iets minder ernstig aan toe, aldus de politie.

Ook de bestuurder van de auto en zijn 83-jarige vrouw die eveneens in de auto zat, raakten gewond. Zij lijken er volgens de politie niet heel ernstig aan toe te zijn. De vijfde gewonde is een man, die relatief licht gewond is geraakt.

Alles wijst er volgens de politie op dat het incident een ongeluk is, maar ze onderzoekt nog wat er precies is gebeurd.

Betrokkenen konden voor opvang terecht in de sporthal aan de Heemker Akkerstraat. Ongeveer 15 personen hebben gebruik gemaakt van de opvangmogelijkheden daar.

Brandweer, politie, ambulances en een traumahelikopter rukten uit naar de plaats van het ongeluk. Hoeveel mensen er op de been waren voor de optocht, is niet bekend, maar het was erg druk in Ter Apel. Carnavalsvereniging de Kloosterwiekers meldt op de website dat in andere jaren de optocht ongeveer 25.000 toeschouwers trok. Deze keer doen tussen de 1500 en 2000 deelnemers aan de optocht mee, waaronder 73 carnavalswagens, 35 loopgroepen, muziekkorpsen en dweilorkesten.

De verdere feestelijkheden die zaterdag voor het carnaval in Ter Apel gepland stonden, zijn na het ongeluk afgelast. Politie, Veiligheidsregio, gemeente Vlagtwedde en de carnavalsverenigingen de Kloosterwiekers en de Bultruters hebben dat besloten. "We betreuren dit zeer, maar uit respect voor de slachtoffers en de nabestaanden is dit de enige juiste beslissing", aldus de Kloosterwiekers. (Novum)