Clicky

 Vervoerder zonder vergunning betrapt bij transportcontrole Moerdijk

Vervoerder zonder vergunning betrapt bij transportcontrole Moerdijk
13-02-2015 09:59 | Controles | auteur De Redactie

MOERDIJK - Op donderdag 12 februari werd van 08:00 uur tot 15:00 uur door de politie met diverse partners een grote transportcontrole gehouden op het steunpunt van Rijkswaterstaat.

Aan de controle deden naast de politie onder ander ook mee: Douane, Inspectie Leefomgeving en Transport, Rijksdienst voor het Wegverkeer, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en Belastingdienst. Tijdens de controle werden 27 combinaties gecontroleerd.

Waarschuwingen en bekeuringen

Er werden zeventien voertuigen door de Douane gescand en tien voertuigen bemonsterd op rode diesel. Naast meerdere waarschuwingen werden bekeuringen opgemaakt voor onder andere vijf gladde banden, een gescheurd chassis, breedte en hoogteoverschrijding, niet aangesloten abs-stekker, overbelading van 30 procent, lekke uitlaat en rijden door rood licht.

Van een voertuig werd het kenteken ingenomen vanwege een technisch gebrek. Ook werd een vervoerder zonder vervoersvergunning betrapt en werden zijn werkzaamheden stilgelegd.

Gezondheidscertificaten

Door de NVWA werden acht voertuigen gecontroleerd op het vervoeren van dieren en voor twee vervoerders wordt een vervolgonderzoek opgestart vanwege het ontbreken van gezondheidscertificaten.

Foto's

  • J.Roeland
    Shell Moerdijk
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions