Clicky

 Positieve trend transportsector zet voorzichtig door

Positieve trend transportsector zet voorzichtig door
13-02-2015 11:15 | Financieel | auteur De Redactie

ZOETERMEER - De transportsector zit weer in de lift. Dat blijkt uit het laatste conjunctuuronderzoek van Transport en Logistiek Nederland (TLN) inzake het vierde kwartaal 2014.

De toenemende bedrijvigheid, een kleine groei van het personeelsbestand en lichte omzetgroei in het afgelopen jaar duiden op positieve ontwikkelingen binnen de transportsector. Maar naast deze ontwikkelingen vormen de prijzen, wat ondernemers betreft, een sterk minpunt. Met name prijzen voor transportactiviteiten zijn nog altijd ‘onder de maat’, aldus de leden van Transport en Logistiek Nederland.

Minder faillissementen, meer starters

Dat de economische situatie van de transportsector verbetert, blijkt ook uit de nieuwste cijfers van Graydon. Het aantal faillissementen van transportbedrijven is met 12 procent in 2014 flink afgenomen. In 2013 ging het om 201 failliete transportbedrijven en in 2014 om 176. Het aantal startende transportbedrijven nam toe met 4 procent tot 1.271.

Terughoudend

Wat de vooruitzichten voor transport en logistiek betreft, zijn ondernemers zeer terughoudend. ‘Eerst zien, dan geloven’, zo redeneren ondernemers in de transportsector. Het merendeel van de ondernemers gaat er van uit dat de bedrijvigheid in 2015 licht zal dalen ten opzichte van 2014.

Ondernemers bij expeditie- en verhuisbedrijven zijn het meest positief gestemd wat het economische klimaat betreft. Daarbij verwacht het merendeel van deze ondernemers voor de komende periode een verdere verbetering. Ook een groot aantal ondernemers in het binnenlandse stukgoederenvervoer en in het tank-/silovervoer rekent op een verdere verbetering van het economische klimaat.

Personeel nodig

Ondanks de toenemende bedrijvigheid zijn bedrijven voorzichtig met plannen voor uitbreiding. Bijna driekwart van de bedrijven wil het personeelsbestand in 2015 gelijk houden, een vijfde wil uitbreiden. Echter TLN waarschuwt dat met de vergrijzing bedrijven die geen duidelijke groeiplannen hebben toch op zoek moeten gaan naar nieuw personeel.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,160
Diesel1,986

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats