Clicky


Nabestaanden MH17 verontrust over amnestie

Nabestaanden MH17 verontrust over amnestie
12-02-2015 17:02 | Ongevallen | auteur De Redactie

DEN HAAG - Nabestaanden van de slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17 zijn verontrust over berichten over een amnestieregeling waar ook mogelijke daders van het neerhalen van het toestel onder zouden kunnen vallen. Dat heeft de Stichting Vliegramp MH17 donderdag laten weten in een brief aan het ministerie van Buitenlandse Zaken.

"Het behoeft geen betoog dat de nabestaanden van de MH17-ramp eisen dat de verantwoordelijken voor het neerhalen van vlucht MH17 en daarmee de moord op 298 onschuldige passagiers, worden opgespoord", vervolgd en bestraft, aldus het schrijven.

In Minsk is donderdag een akkoord gesloten over een staakt-het-vuren in het oosten van Oekraïne. Daarin zouden afspraken zijn gemaakt over amnestie voor misdaden die zijn gepleegd in de regio's Loehansk en Donetsk; het gebied waar de Boeing van Malaysia Airlines neerkwam.

De nabestaanden vragen minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders (PvdA) hen te informeren over de precieze inhoud van de in het akkoord opgenomen amnestieregeling. Ze willen vooral antwoord op de vraag of de amnestieregeling ook betrekking heeft op het neerhalen van vlucht MH17. (Novum)