Clicky


Kreekrakbruggen afgesloten

Kreekrakbruggen afgesloten
11-02-2015 11:12 | Algemeen | auteur De Redactie

RILLAND - Donderdag 12 op vrijdag 13 februari zijn de Kreekrakbruggen in de A58 vanaf Rilland richting Bergen op Zoom enige uren afgesloten. Rijkswaterstaat zal dan het wegdek repareren. Het asfalt moet hoognodig hersteld worden. De afsluiting is staat gepland vanaf 20.00 uur en duurt maximaal zes uur.

Verkeer richting Bergen op Zoom wordt tijdens de afsluiting omgeleid vanaf Rilland over de N289 richting Hoogerheide. De omleiding staat aangegeven met borden langs de weg. Houd rekening met een langere reistijd.

Vanaf 14 februari start Rijkswaterstaat met de renovatie van de brug noord tussen Rilland en het knooppunt Markiezaat. Tijdens deze werkzaamheden vanuit beide richting over de brug zuid geleid. Daarbij zijn per rijrichting twee versmalde rijstroken beschikbaar en geldt er een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. Tevens geldt er voor vrachtverkeer een inhaalverbod.

De renovatie van de brug duurt tot eind juni. Bij ernstige verkeershinder of calamiteiten zullen er grootschaliger omleidingen worden ingesteld, bijvoorbeeld via de Zeelandbrug of de Westerscheldetunnel, meldt de Verkeersinformatiedienst.

Scheepvaartverkeer

Het scheepvaartverkeer heeft tot half mei ter hoogte van de Kreekrakbruggen te maken met een doorvaartbreedte van 90 in plaats van 120 meter. Daarna is de vaarweg, vanwege werkzaamheden midden onder de brug, tot half juni wisselend versmald tot 50 meter aan de ene en 25 meter aan de andere zijde. In deze periode van versmalde doorvaart is scheepvaartbegeleiding aanwezig ter hoogte van de Kreekrakbruggen. Na 19 juni gaat de doorvaartbreedte terug naar 120 meter.