Transport Online - OM eist celstraffen voor drugstransport

OM eist celstraffen voor drugstransport

OM eist celstraffen voor drugstransport
11-02-2015 10:58 | Criminaliteit | auteur De Redactie

ZWOLLE - Het Openbaar Ministerie heeft gisteren voor de rechtbank Zwolle celstraffen geëist tegen een 30-jarige man uit Nieuwleusen en een 49-jarige man uit Zwolle die terecht staan voor het uitvoeren van bijna 1 kilo MDMA en 90 kilo versnijdingsmiddelen voor heroïne.

De officier van justitie van het Landelijk Parket eistte tegen de 30-jarige man een celstraf van 2,5 jaar, de 49-jarige verdachte hoorde een straf vanaf 21 maanden tegen zich eisen.

Potgrond

De mannen zijn in mei 2014 aangehouden voor hun betrokkenheid bij het transport van verdovende middelen en versnijdingsmiddelen. Bij een controle in Engeland werd een vrachtwagen met Nederlands kenteken onderschept. In de vrachtwagen lag MDMA en versnijdingsmiddelen verstopt tussen 25 pallets met bemeste potgrond. De potgrond was bedoeld als deklading. ‘’Uit de bewijsmiddelen kan worden afgeleid dat er volgens een goed doordacht plan te werk is gegaan’’, aldus de officier van justitie van het Landelijk Parket.

De 30-jarige man had vermoedelijk de potgrond geleverd zodat dit gebruikt kon worden als deklading. De 49-jarige man was eigenaar van een transportbedrijf uit Zwolle dat gebruikt werd om de lading te vervoeren.

Vuurwapens

Bij een doorzoeking werden in de woning van de 30-jarige verdachte drie vuurwapens aangetroffen.

De verdachten verklaarden dat zij in opdracht van een andere man de potgrond moesten vervoeren. Zij zouden niet geweten hebben dat er ook drugs verstopt lag tussen de lading. Uit het onderzoek is gebleken dat de zogenaamde opdrachtgever nooit heeft bestaan.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions