Clicky


Hongaren krijgen 7.400 euro boete voor manipulatie tachograaf

Hongaren krijgen 7.400 euro boete voor manipulatie tachograaf
11-02-2015 10:42 | Overtredingen | auteur De Redactie

OEGSTGEEST - De politie heeft dinsdag 10 februari samen met de RDW en de Douane een integrale transportcontrole gehouden langs de Rijksweg A44, ter hoogte van Oegstgeest. Daarbij werden er 29 vrachtwagens gecontroleerd.

Bij 14 vrachtwagens werd een mankement geconstateerd. Bij één vrachtwagen, rijdend met een Hongaars kenteken, bleek een magneet te zijn geplaatst op de ‘pulsgever’. Deze ‘pulsgever’ zorgt onder andere voor een juiste registratie van de gereden afstand, de snelheid en de tijdstippen waarbinnen dit gebeurt.

Door de magneet wordt de registratie verstoord en lijkt het alsof de vrachtwagen niet rijdt, terwijl deze nu wel degelijk rijdend werd aangetroffen. De overtreding werd beboet met twee keer een bedrag van 1.500 euro voor de chauffeurs, een bedrag van 4.400 euro voor het bedrijf en twee keer een bevel tot het staken van de arbeid van 11 uur, voor beide chauffeurs.

Van de overige 13 vrachtwagens bleek dat acht met niet gezekerde of onvoldoende gezekerde lading reden, een had een gladde band, twee waren overbeladen, een chauffeur reed zonder rijbewijs van de juiste categorie en een had defecte remmen. Verder werden er diverse waarschuwingen gegeven voor kleine gebreken en overtredingen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,965
Diesel1,651

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions