Clicky

 
Transport Online - Scania en SAAB ruziën over logo

Scania en SAAB ruziën over logo

Scania en SAAB ruziën over logo
17-08-2012 09:28 | Overig | auteur de redactie
Truckfabrikant Scania ligt dwars bij de overname van Saab door een groep Aziatische investeerders. De twee Zweedse bedrijven maakten ooit deel uit van hetzelfde concern en delen nog altijd het beroemde logo met de rode gekroonde griffioen. Scania wil dat beeldmerk echter niet delen met de nieuwe eigenaars van Saab, zo liet een woordvoerder donderdag weten.

Saab ging eind vorig jaar failliet, amper twee jaar nadat de Nederlandse sportwagenmaker Spyker het noodlijdende bedrijf had overgenomen van General Motors. In juni maakten de curatoren bekend dat een groep investeerders uit voornamelijk Japan en China het merk nieuw leven willen inblazen door elektrische auto's te gaan maken.

Scania laat nu echt weten dat zij er niet aan zal meewerken dat het oude logo op niet-Zweedse auto's komt te staan. "Scania gebruikt dit logo al sinds 1911", aldus de woordvoerder. "Wij willen niet dat ons symbool gebruikt wordt op een manier die schadelijk kan zijn voor ons merk."

De rode griffioenkop met blauwe kroon is ontleend aan het wapen van de Zweedse provincie Skane. Ook het defensieconcern Saab AB gebruikt hetzelfde beeldmerk.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen