Clicky


Thermo King V-800 MAX Spectrum biedt meer flexibiliteit en power voor multi-temp-transport

Thermo King V-800 MAX Spectrum biedt meer flexibiliteit en power voor multi-temp-transport
10-02-2015 16:45 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

BRUSSEL - Thermo King, een fabrikant van temperatuurbeheerssystemen voor diverse toepassingen binnen de transportsector en een merk van Ingersoll Rand, presenteert een nieuwe V-800 MAX Spectrum-unit met voertuigaandrijving. Met deze unit, die geen diesel verbruikt, wordt het voor transportbedrijven nog eenvoudiger om in stedelijke gebieden producten op meerdere temperaturen te distribueren.

Transporteurs hebben koeloplossingen nodig die minder brandstof verbruiken en lagere totale eigendomskosten met zich meebrengen. In vergelijking tot diverse koelunits met zelfaandrijving die binnen de branche in vrachtwagens worden gebruikt, werken units zonder dieselmotor duurzamer vanwege de geringere uitstoot. Voor veel bedrijven is dit een belangrijk argument.

De V-800 MAX Spectrum voldoet hieraan en biedt milieuvriendelijk geconditioneerd vervoer voor vrachtwagens met een maximum bruto gewicht (GVW) van 12 ton. De units zijn betrouwbaar en bieden een grotere koelcapaciteit terwijl tegelijkertijd het energieverbruik laag wordt gehouden.

De nieuwe productlijn koelt en verwarmt met het oog op een optimale beheersing van de temperatuur onder de zwaarste omstandigheden tijdens distributie in de stad – er worden immers meerdere adressen aangedaan en het verkeer kan druk zijn.

De tweedelige units zijn specifiek ontworpen voor transport in twee compartimenten en zijn volledig flexibel qua temperatuur – klanten kunnen in beide compartimenten producten op de gewenste temperatuur binnen stedelijke gebieden transporteren, ongeacht of het om verswaren, diepvries- of verwarmde producten gaat.

“Toen wij deze nieuwe V-800 MAX Spectrum-lijn ontwierpen, wilden wij onze klanten een oplossing voor elk type distributie bieden – van winkels, markten en supermarktketens en tankstations, restaurants en cateraars tot thuisbezorgservices, apotheken en verhuurbedrijven,” vertelt Dwight Gibson, adjunct-directeur en algemeen manager van Thermo King Europa, Midden-Oosten en Afrika.

De V-800 MAX Spectrum-lijn van Thermo King vervangt de V-700 MAX Spectrum en heeft de volgende kenmerken: Tien procent meer capaciteit ten opzichte van zijn voorganger, verbeterde luchtstroming van de verdamper en een snellere temperatuurverlaging om de kwaliteit van het product nog beter te handhaven. Een dieselmotor is overbodig dankzij de directe aandrijving – dat betekent een duurzame werking, een lager brandstofverbruik, minder geluid en minder onderhoud. Nieuwe compressor met tuimelschijf, die wordt aangedreven door de motor van het voertuig en een ruime keuze uit modellen en spanning.

“Deze nieuwe lijn weegt minder dan zijn voorganger, levert meer rendement en biedt onze klanten een zo duurzaam mogelijke oplossing. De V-800 MAX Spectrum is de krachtigste lijn voor zowel koelen als verwarmen die momenteel verkrijgbaar is in het segment van multi-temp met directe aandrijving,” aldus Gibson.

Thermo King werkte met het oog op een grotere beschikbaarheid van aandrijfsystemen samen met vrachtwagenfabrikanten en levert een eenvoudig te installeren, lichtere en betrouwbaardere compressor die het energieverbruik laag houdt en tegelijkertijd meer capaciteit en een grotere bedrijfszekerheid biedt.

De nieuwe V-800 MAX Spectrum maakt gebruik van de geavanceerde Direct Smart Reefer-controller, waarmee het nieuwste intelligente regelsysteem op basis van een microprocessor nu ook beschikbaar is voor Thermo King-units met directe aandrijving. De controller voorziet in nauwkeurige enkelvoudige en meervoudige temperatuurbeheersing. Bovendien maakt de controller gebruik van een gebruiksvriendelijke interface en wordt hij door gebruikers aangemerkt als de beste in zijn klasse.