Transport Online - DFDS helpt katten op het droge [+foto's]

DFDS helpt katten op het droge

DFDS helpt katten op het droge [+foto's]
10-02-2015 16:39 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

ALKMAAR - DFDS Seaways en DFDS Logistics doneren vandaag zo’n 700 meter scheepstouw aan de Nederlandse organisatie ‘Kat uit de Gracht’. Zij hangen de touwen aan hoge kademuren om katten te helpen weer op het droge te klimmen als ze per ongeluk in het water vallen.

De scheepstouwen zijn afkomstig van één van de vrachtschepen, de Finlandia Seaways, die voor DFDS Seaways vracht verscheept tussen België en Schotland. De touwen zijn maandag 9 februari geladen in een DFDS Logistics vrachtwagen en dinsdagochtend gelost in Alkmaar, waar zij met open armen zijn ontvangen door Ilonka en Kitty. Zij zijn de plaatselijke vrijwilligers van ‘Kat uit de Gracht’ uit Heerhugowaard en Alkmaar. “We zijn blij dat de scheepstouwen opnieuw worden gebruikt en daarmee dierenlevens kunnen redden. In totaal zijn er 7 pallets met touw naar Nederland gebracht,” zegt DFDS Persvoorlichter Nienke van Dongen.

Al 600 meter ‘kattenklimtouw’ gedoneerd

De scheepstouwen worden opgehangen op de gevaarlijkste plekken, die via www.katuitdegracht.nl worden aangemeld. Ze bieden als zogenaamde kattenklimtouwen een ontsnappingsroute uit het water indien een kat (of een ander dier) in het water valt. Er hangt al zo’n 600 meter scheepstouw van DFDS Seaways aan hoge kademuren. De eerste batch van 220 meter werd gedoneerd in 2011 door de crew van vrachtschip Suecia Seaways. Hun scheepstouwen hangen nu in Hoorn. Sinds ‘Kat uit de Gracht’ in Hoorn actief is, is de alertheid van eigenaren verhoogd, de veiligheid verbeterd en zijn er minder katten verdronken. Afgelopen herfst heeft de crew van ferry Princess Seaways nog eens 300 meter touw gedoneerd.

Kat uit de Gracht probeert via lokale initiatieven, voorlichting en zo nodig met hulpmiddelen zoals kattenklimtouwen of drijvende eilanden, katten in waterrijke wijken op het droge te krijgen en te houden.

DFDS biedt in Europa scheepvaart, terminal services, transport en logistiek aan 8.000 vrachtklanten. En jaarlijks kiezen 5 miljoen passagiers voor de ferries. In Nederland en België biedt DFDS Logistics warehousing, logistiek en wegtransport naar tientallen Europese landen. DFDS Seaways biedt in Nederland een ferry cruise tussen IJmuiden en Newcastle en dagelijkse vrachtverschepingen tussen Rotterdam en Engeland. In België heeft DFDS Seaways zes vrachtafvaarten per week tussen Gent en Zweden en een drie wekelijkse afvaarten tussen Zeebrugge en Schotland.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,296

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions