Clicky


DAKAR-World tijdens Transport Compleet Hardenberg

DAKAR-World tijdens Transport Compleet Hardenberg
10-02-2015 10:43 | Transport Compleet | auteur De Redactie

HARDENBERG - Op 17, 18 en 19 maart vindt de tweede editie van Transport Compleet plaats in Evenementenhal Hardenberg. Deze opvolger van de succesvolle Carrosserie Vakdagen is alweer voor 80% volgeboekt. De organisatie verwelkomt weer een kleine 300 exposanten en hoopt wederom 15.000 bezoekers te mogen verwelkomen. Een aantal nieuwe activiteiten zijn branchegerelateerde kennissessies (ING / Transport en Logistiek Nederland / CarrosserieNL / Truck van de Toekomst), een ware garage op de beursvloer en een verzameling DAKAR-voertuigen onder één dak.

De organisatie van de vakbeurs ligt dit jaar voor het eerst in handen van een viertal personen, waar voorheen één persoon binnen Evenementenhal het aanspreekpunt was. Een ontwikkeling die oud beursorganisator Rik Silderhuis (nu productmanager Automotive & Transport red.) toejuicht.

"Door meer handen te hebben voor hetzelfde project kun je verdieping en uitbreiding zoeken voor en rondom de beurs, klanten nog persoonlijker te woord staan."

In Hardenberg zal door TopTruck in samenwerking met Wijlhuizen en Explora een ware garage worden opgebouwd. Frits Wernsen van TopTruck legt uit waarom ze hier voor kiezen; "Vanuit TopTruck willen we de bezoekers laten zien wat TopTruck allemaal voor hen kan betekenen. Hoe kun je dit dan beter inzichtelijk maken door gewoon een TopTruck garage na te bouwen en daarin live onze mensen dagelijkse werkzaamheden te laten uitvoeren?"

Tevens vinden de bezoekers in hal 6 een verzameling van DAKAR-voertuigen die net terug zijn uit Zuid-Amerika. "Het wordt een race tegen de klok maar we proberen er zoveel mogelijk te verwelkomen, dat geeft weer extra sfeer aan het geheel. Bedrijven die graag hun voertuigen ter beschikking stellen kunnen zich nog melden, tot aan een dag voor aanvang beurs", aldus Silderhuis.

Een echte concurrentiestrijd met BedrijfsautoRAI merkt de organisatie in Hardenberg niet. ‘De keuze van veel (inter)nationale marktspelers en regionale ondernemers zijn ons bekend. We hebben de marktleiders van de opleggerbranche, de zeven truck merken zijn ook weer aanwezig, evenals regionale carrosseriebouwers. Daarnaast verwelkomen we weer tal van onderdelen- en toeleveranciers. Ook zien de bezoekers in Hardenberg weer nieuwe deelnemers zoals onder andere Gardner Denver, Truck Tyre Partner, JOST, Christ Autowasinstallaties BV, Te Riele Olie, MPR Truckparts, Biesebos Cleaning Services, Blåkläder Nederland, Diesel Büchli, Wolvega Panelen, Astrata, etc.