Clicky


Kennis Transport & Logistics start samenwerking met Rabelink Logistics

Kennis Transport & Logistics start samenwerking met Rabelink Logistics
10-02-2015 09:43 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

Kennis Transport & Logistics BV start, met als aanleiding het gepatenteerde en succesvolle Beavertail concept 2.0, een samenwerking op de Duitstalige landen met Rabelink Logistics. Er is bewust gekozen om deze innovatieve transportoplossing los van Frankrijk via een licentie en samenwerking met een andere landenspecialist verder Europees uit te rollen. Doel is om met dit concept onze klanten van de beste service en kwaliteit te voorzien. Op deze manier werken de bedrijven samen met inachtneming van ieders specifieke eigenschappen en geografische specialisatie.

Beide firma’s onderscheiden zich als landenspecialist door de focus te richten op transport en logistiek in het algemeen en specifieke innovaties voor niches in het bijzonder. Bij Kennis Transport wordt innovatie zo belangrijk gevonden dat er zelfs een “kernteam innovatie” is opgericht als onderdeel van de dagelijkse bedrijfsvoering.

Het Beavertail concept is niet het enige onderdeel waar beide bedrijven gezamenlijk in gaan samenwerken en investeren. Binnenkort zullen er nadere mededelingen komen over nog verder gaande samenwerking in een andere niche.

Beavertail

Het Beavertail concept is een innovatieve opbouw van conventionele vrachtwagens, waarmee verrijdbare voertuigen en machines vervoerd kunnen worden. Door een ingenieus systeem met een beweegbaar deel van de laadvloer kunnen voertuigen en machines via een zeer kleine hellingshoek in normale vrachtwagens met zeilopbouw geladen en gelost worden.

Het gaat om machines en voertuigen waarvoor normaal gesproken speciaal transport vereist is. Het laatste deel van de laadvloer kan de chauffeur laten zakken. Aan de achterkant van de vrachtwagen schuift vervolgens een hydraulisch deel naar buiten. Deze handelingen worden door de chauffeur via een draadloze bediening uitgevoerd.

Het concept heeft een lage laadvloer waardoor optimaal gebruik van de beschikbare laadruimte gemaakt kan worden. Door een uitklapbare achterpui en flexibel uitneembare middensectie kan lading tot 3.00 meter breed en 3.55 meter hoog overdekt vervoerd worden. De vrachtwagens blijven geschikt voor alle vormen van groupagevervoer zonder beperkingen ten opzichte van de huidige conventionele trucks.

Het systeem is bedacht voor transport van allerlei verrijdbare machines en voertuigen zoals heftrucks, hoogwerkers, landbouwvoertuigen, shovels, rupskranen, campers, oldtimers etc. Deze worden door heel Europa vervoerd. Aangezien deze voertuigen en machines vaak een lage bodemvrijheid hebben, werd er tot dusverre gekozen om deze “dedicated” met open diepladers te vervoeren.

De Beavertail zorgt ervoor dat er geen speciaal transport is vereist, en de bewuste lading overdekt en in combinatie met andere reguliere lading geoptimaliseerd vervoerd kan worden. Alle vrachtwagens zijn uitgerust met een lier zodat ook niet aangedreven objecten naar binnen en buiten gelierd kunnen worden.