Clicky


Vrachtwagenchauffeur overvallen bij thuiskomst

Vrachtwagenchauffeur overvallen bij thuiskomst
06-02-2015 10:48 | Criminaliteit | auteur De Redactie

RIJNSBURG - De politie onderzoekt een overval op een 40-jarige vrachtwagenchauffeur en is daarbij op zoek naar getuigen. De man kwam die dag omstreeks 21.25 uur thuis vanaf zijn werk. Het slachtoffer is vrachtwagenchauffeur en was voor zijn werk een aantal dagen weggeweest.

Toen de man naar zijn woning aan de Frans Halsstraat liep, werd hij vlak voor zijn voordeur aangeroepen. De man draaide zich vanuit een natuurlijke reactie om en bemerkte vervolgens dat een bijtende vloeistof in zijn ogen werd gespoten. Hierna werd de man door twee mannen overvallen en beroofd van enkele tassen. In één van de tassen zat een aanmerkelijk geldbedrag.

Vermoedelijke vluchtauto

De twee daders zijn vermoedelijk weggereden in een oud model Renault Twingo. Een getuige zag namelijk kort na de overval dit type voertuig zonder verlichting de straat uit rijden. De auto reed via de Frans Halsstraat de Pieter Breughelstraat op in de richting van de Kleipettenlaan en de Sandtlaan. Het vermoeden is dat de inzittenden daarna via de N206 richting Leiden zijn gegaan.

Signalement verdachten

Het betreft twee mannen. De eerste verdachte is circa 1.60 mtr lang. Hij heeft een licht getinte huidskleur. De man had zeer zwart haar, glimmend van de gel, een slag erin, de lengte was kort. Leeftijd tussen 23 en 30 jaar. Hij droeg een zwarte jas, half lang, met op de arm een rond, rood wit embleem.

De tweede verdachte was iets langer dan de eerste man. Lengte circa 1.90 mtr. Fors sportief of breed postuur. Ook deze man had een getinte, iets donkere huidskleur. De man is circa 30-35 jaar oud. Hij droeg een joggingbroek en een trainingsjas, een rode muts en een capuchon.