Clicky


Rabelink heeft nieuw thuis aan A18

Rabelink heeft nieuw thuis aan A18
06-02-2015 10:00 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

WEHL - Ruim een jaar geleden werd definitief besloten dat Rabelink Logistics zou gaan uitbreiden en dat het nieuwe hoofdkantoor gebouwd zou gaan worden op het A18 Bedrijvenpark in Wehl. Kantoor en crossdockhal werden op 5 januari in gebruik genomen. Een maand later is alles daadwerkelijk zo goed als af en kan er tevreden worden teruggekeken op de verhuizing.

Managing director Alwin Schweckhorst is vooral te spreken over het feit dat zijn medewerkers weer de ruimte hebben. "Ik ben er hartstikke blij mee, we kunnen al onze mensen nu weer een werkplek bieden. Aan de Vlijtstraat hadden we er echt in de praktijk last van dat het kantoor te klein was geworden. Nu hebben we de ruimte om ons werk te doen en verder te groeien. Het hele bouwtraject is gigantisch snel gegaan, complimenten voor iedereen die eraan heeft meegewerkt. Natuurlijk gaat er bij iedere nieuwbouw weleens iets mis, maar over het algemeen mogen we zeker tevreden zijn over het hele proces. En voor mijn gevoel zijn alle medewerkers inmiddels gewend en op hun plek, dus we mogen stellen dat Rabelink echt een nieuw thuis heeft aan de A18."

Logistics manager Twan Boerakker, de afgelopen maanden nauw betrokken bij de voortgang van de nieuwbouw, heeft evenmin reden tot klagen. "Voor de jaarwisseling konden we al beginnen met verhuizen, en het heeft nauwelijks impact gehad op onze werkzaamheden. Ook ik heb het idee dat iedereen nu, een maand later, gesetteld is. Ik heb in ieder geval vrijwel geen onvertogen woord gehoord van collega’s."

De komende weken is het alleen nog een kwestie van zaken afhandelen en de puntjes op de i zetten: "Zo moeten de naam Rabelink Logistics en ons logo nog op het pand geplaatst worden. Ook hebben we nog geen bewegwijzering en verkeersborden op het terrein, maar eind februari zal dat geregeld zijn."

Op het perceel van 23.000 m2, dat Rabelink op het A18 Bedrijvenpark heeft, staan een overslaghal (4000 m2, 46 laaddocks), 1000 m2 aan kantoorruimte en daarnaast een werkplaats van 500 m2, terwijl er een optie is op het naastgelegen stuk grond (15.000 m2). De andere vestigingen blijven gewoon in gebruik: kantoor en opslaghallen aan de Vlijtstraat, het magazijn aan de Fabriekstraat, de Immenhorst in ‘s-Heerenberg en het warehouse in Cicarlau (Baia Mare) in Roemenië.

Rabelink is een 3PL+ logistiek dienstverlener met een warehousecapaciteit van meer dan 46.000 m2 en ruim 70.000 palletplaatsen. In combinatie met 140 vrachtauto's, drie LZV’s, 185 trailers (waarvan 85 double en triple stock-opleggers) en 50 meeneemheftrucks is Rabelink uitgegroeid tot een gezonde en ondernemende organisatie. Het personeelsbestand is door de jaren heen gestegen, waardoor er momenteel aan meer dan 300 mensen een werkplek kan worden geboden.