ECT erkent onderzoek door ACM

ECT erkent onderzoek door ACM
05-02-2015 17:11 | Algemeen | auteur De Redactie

ROTTERDAM - ECT bevestigt donderdagmiddag in een verklaring dat er inderdaad een onderzoek gaande is naar de afhandeling van binnenvaartschepen bij de ECT. ECT reageert hiermee op een artikel dat vandaag, 5 februari, in het Financieele Dagblad verscheen.

ECT: "Op 28 augustus 2014 is door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) een onderzoek gestart bij ECT. Het onderzoek betreft het inplannen en afhandelen van binnenvaartschepen bij de ECT deepsea terminals op de Maasvlakte in Rotterdam gedurende een bepaalde afgebakende periode. ACM onderzoekt of ECT hierbij op een oneigenlijke manier onderscheid heeft gemaakt tussen barge operators, waardoor bepaalde operators voordelen hebben gehad boven anderen."

"ECT verleent alle medewerking aan het onderzoek, heeft haar eigen goed onderbouwde zienswijze ingediend en ziet de uitkomst van het onderzoek met alle vertrouwen tegemoet. ECT heeft, naar haar mening, voldoende kunnen aantonen dat ECT geen misbruik maakt van een vermeende machtspositie en geen oneigenlijk onderscheid maakt tussen barge operators. Gegeven het feit dat het onderzoek nog loopt kan en wil ECT op dit moment niet dieper ingaan op de details van het onderzoek."

Echter in tegenstelling tot hetgeen in het artikel in het FD staat gaat het onderzoek, volgens ECT, niet over de activiteiten van European Gateway Services en het gaat ook niet over andere (inland) terminals. ECT herkent zich daarnaast absoluut niet in de term "marktmanipulatie". Een term die ook niet in het onderzoek voorkomt.

"ECT is ervan overtuigd dat de planning en afhandeling van barges op een efficiënte en juiste manier gebeurt en dat hiermee wordt bijgedragen aan betrouwbare en duurzame logistiek in de Rotterdamse haven en van en naar het Europese achterland. ECT krijgt altijd breed erkenning voor haar initiatieven op dit terrein zowel binnen als buiten de sector."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,772
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden