Transport Online - Transport en logistiek biedt baankansen voor Wajongers

Transport en logistiek biedt baankansen voor Wajongers

Transport en logistiek biedt baankansen voor Wajongers
05-02-2015 17:00 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

ZOETERMEER - De sector transport en logistiek biedt mogelijkheden voor werkzaamheden van Wajongers*. Uit de jaarlijkse bedrijfsenquete van het Sectorinstituut Transport en Logistiek blijkt dat 7% van de bedrijven in de sector een Wajonger in dienst heeft. Daarnaast ziet 16% mogelijkheden voor werkzaamheden voor Wajongers. Om ondernemers hierbij op weg te helpen heeft het Sectorinstituut een whitepaper gepubliceerd met onderzoeksresultaten, cases en een handige checklist.

De overheid zet met de participatiewet in op een baan voor iedereen. Iedereen die volledig of gedeeltelijk kan werken, doet naar mee naar vermogen. Dit wordt geregeld in de Participatiewet. Ook in de transportsector zullen de komende jaren meer arbeidsgehandicapten aan de slag gaan. Wajongers vormen hierbij een belangrijke doelgroep.

Volop mogelijkheden in logistiek

Bij 7% van de bedrijven zijn al Wajongers in dienst. De grootste groep verricht ‘hand en spandiensten’, maar er zijn ook veel Wajongers actief als chauffeur. Anderen werken in de loods of het warehouse, zijn bijrijder of (assistent) verhuizer. Logistiek is bij uitstek een deelmarkt waar Wajongers een plek kunnen vinden. Gemiddeld heeft 12% van de bedrijven met logistieke processen Wajongers in dienst. Voor Value Addes Services, orderpicking, HACCP opslag en voorraadbeheer heeft gemiddeld 17% van de bedrijven Wajongers in dienst. 23% van de logistieke bedrijven heeft nog geen Wajongers in dienst maar ziet daar wel mogelijkheden voor. Volop kansen dus voor deze doelgroep!

Baankansen realiseren

De sector Transport en Logistiek is continue in beweging en heeft behoefte aan goed inzetbaar personeel. Het Sectorinstituut ondersteunt bedrijven met een duurzame en flexibele inzet van werknemers, gericht op de continuïteit. Het uitgangspunt is een inclusieve arbeidsmarkt, waarbij iedereen die volledig of gedeeltelijk kan werken, mee doet naar vermogen. Er zijn al veel Wajongers aan de slag in Transport en Logistiek en ze doen het in de ogen van hun werkgevers meestal prima. Veel andere bedrijven zien mogelijkheden voor Wajongers maar zijn nog zoekende hoe ze dat in kunnen vullen. Om ondernemers hierbij op weg te helpen heeft het Sectorinstituut een whitepaper gepubliceerd met onderzoeksresultaten, cases en een handige checklist.
 
* Wajong is de Wet werk en arbeidsondersteuning jonggehandicapten. Met deze wet krijgen jonggehandicapten met een arbeidsbeperking (lichamelijk, psychisch of verstandelijk) ondersteuning om makkelijker werk te vinden of te behouden. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,562

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen