Clicky


Vakbonden op gesprek bij V&D

Vakbonden op gesprek bij V&D
05-02-2015 14:13 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

AMSTERDAM - V&D heeft FNV en CNV gevraagd om donderdagmiddag te komen praten over het loonoffer dat de vijfduizend werknemers van het warenhuisconcern moeten brengen. De vakbonden gaan op de uitnodiging in, maar zeggen er weinig vertrouwen in te hebben dat het gesprek iets oplevert. Zij houden dan ook vast aan het kort geding dat zij tegen V&D aanspannen wegens het eenzijdig doorvoeren van de salariskorting, zeiden de onderhandelaars van beide bonden.

V&D wil een salarisvermindering doorvoeren van 5,8 procent. Het concern stelde woensdag voor dat niet in één keer te doen, zoals oorspronkelijk de bedoeling was, maar in twee stappen.

"Een voorstel doen suggereert dat er ruimte is om te schuiven, maar ik ben daar niet optimistisch over", zegt CNV-onderhandelaar Martijn den Heijer. "Om misverstanden uit te sluiten mag V&D het ons nog eens uitleggen. We verwachten zeer weinig van de ontmoeting en het kort geding dat wij hebben aangekondigd blijft gewoon staan", aldus zijn FNV-collega Niels Suijker. (Novum)