Clicky


SBM werkt mee aan onderzoeken in Brazilië

SBM werkt mee aan onderzoeken in Brazilië
04-02-2015 19:54 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

AMSTERDAM - SBM Offshore werkt mee aan de onderzoeken van Braziliaanse autoriteiten naar mogelijke omkoping in Brazilië. Dat liet de dienstverlener aan de olie-industrie woensdag weten bij de presentatie van zijn jaarcijfers.

SBM Offshore is betrokken bij het omvangrijke onderzoek naar corruptie bij het Braziliaanse staatsoliebedrijf Petrobras. Het Nederlandse bedrijf bevestigde te maken te hebben met onderzoeken van diverse Braziliaanse autoriteiten, maar ging verder niet op de inhoud daarvan in. Brazilië is volgens SBM het enige land dat momenteel onderzoek doet naar de praktijken van het bedrijf.

SBM zag zijn omzet vorig jaar met 5 procent stijgen naar 3,55 miljard dollar (3,1 miljard euro). Daarbij werd een winst geboekt van 84 miljoen dollar, tegen een verlies van 58 miljoen dollar een jaar eerder. Het bedrijf heeft momenteel veel last van de dalende olieprijs, waardoor veel oliebedrijven hun investeringen op een laag pitje zetten. In 2015 wordt voorlopig gerekend op een omzet van minstens 2,2 miljard dollar. (Novum)