Clicky

 
Transport Online - DAF introduceert CF- en XF-trekkers met een gestuurde naloopas

DAF introduceert CF- en XF-trekkers met een gestuurde naloopas

DAF introduceert CF- en XF-trekkers met een gestuurde naloopas
04-02-2015 17:02 | Daf | auteur De Redactie

EINDHOVEN - Speciaal voor toepassingen waarbij een hoog nuttig laadvermogen gecombineerd moet worden met een maximale wendbaarheid, introduceert DAF CF- en XF-trekkers met een gestuurde naloopas.

Bij de drie-assige CF- en XF-trekkers is achter de aangedreven as (13 ton) een gestuurde naloopas (7,5 ton) gemonteerd met enkele montage. Dat maakt de nieuwe uitvoeringen bij uitstek geschikt voor werkzaamheden waar relatief weinig ruimte voor manoeuvreren bestaat en extra laadvermogen noodzakelijk is, bijvoorbeeld vanwege de aanwezigheid van een laadkraan achter de cabine. De CF- en XF-trekkers met gestuurde naloopas zullen daarom in de praktijk veelal worden ingezet voor het transport van bouwmaterialen en machines.

DAF levert de nieuwe drie-assige trekkers als CF en XF met  de efficiënte 12,9 liter PACCAR MX-13-motor met vermogens van 303 kW/412 pk tot 375 kW/510 pk. In het kader van DAF Transport Efficiency zijn aan deze motor belangrijke vernieuwingen doorgevoerd en in combinatie met innovatieve technologieën als Predictive Cruise Control met Predictive Shifting en Eco Mode zijn brandstofbesparingen van tenminste 5% mogelijk.

De CF-trekker met gestuurde naloopas is leverbaar met Day Cab, Sleeper Cab en Space Cab; de XF wordt aangeboden met Space Cab en Super Space Cab. Alle uitvoeringen zijn met onmiddellijke ingang verkrijgbaar.

Foto's

 • P. v/d Nat
  P. v/d Nat
 • Kuypers Neer
  Kuypers Neer
 • N. van Leeuwen
  N. van Leeuwen
 • N. van Leeuwen
  N. van Leeuwen
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden