Transport Online - Zeelandbrug mogelijk taboe voor vrachtwagens

Zeelandbrug mogelijk taboe voor vrachtwagens

Zeelandbrug mogelijk taboe voor vrachtwagens
04-02-2015 14:11 | Algemeen | auteur Marcel van der Voort

MIDDELBURG - Het Zeeuwse geld om wegen te onderhouden is op. Daarom gaat de Zeelandbrug mogelijk in de toekomst dicht voor vrachtwagens.

In de bewegende delen van de Zeelandbrug zitten scheurtjes. Die bewegende delen zijn bedoeld om scheepvaart met hoge masten een doorgang te bieden. De scheurtjes zijn tijdelijk gerepareerd. Het definitief in orde maken kost tot 25 mijoen euro. Dat geld is niet beschikbaar.

Zonder een definitieve oplossing zou het kunnen gebeuren dat ze de Zeelandbrug voor de vrachtwagens gaan afsluiten. En dat die moeten omrijden via de stormvloedkering, de A4 bij Bergen op Zoom of via Tholen. Dat kost tijd en geld voor de transportbedrijven.

Zeeland heeft om in de provincie slecht onderhouden wegen aan te passen minstens 100 miljoen euro nodig,

Gedeputeerde Kees van Beveren bekent dat hij niet weet waar hij het geld vandaan moet halen. De provincie probeert extra geld te krijgen voor het onderhoud van wegen. En wil bijvoorbeeld onderhandelen met andere provincies over de verdeling van het geld dat het Rijk hiervoor beschikbaar stelt. Het wordt nu verdeeld op basis van het aantal inwoners. Zeeland is redelijk dun bevolkt en krijgt jaarlijks daarom 32 miljoen euro.

Zeeland wil dat het geld wordt verdeeld op basis van economische ontwikkeling, voorzieningenniveau, bevolkingsontwikkeling, krimp en afstanden. Op die manier zou de provincie 13 miljoen euro per jaar extra kunnen krijgen. Een andere optie is het verkopen van de aandelen in de Westerscheldetunnel.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,562

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen