Clicky

 
Transport Online - Vakbonden en Brink's weer aan onderhandelingstafel

Vakbonden en Brink's weer aan onderhandelingstafel

Vakbonden en Brink's weer aan onderhandelingstafel
04-02-2015 09:58 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

Vandaag, woensdag 4 februari, zijn de onderhandelingen hervat tussen vakbonden FNV Transport & Logistiek en CNV Vakmensen en geldtransporteur Brink's. De afgelopen weken voerden Brink's medewerkers vanuit wisselende filialen estafetteacties uit en afgelopen was er een 24-uurs staking. Hierdoor werden geldautomaten van vooral de Rabobank niet bijgevuld en werd geld bij banken niet opgehaald.

Herplaatsing van zoveel mogelijk mensen

De medewerkers eisen een beter sociaal plan en herplaatsing van zoveel mogelijk personeel van Brink's bij de geldtransporteurs die het werk van Brink's overnemen. Door een reorganisatie verdwijnen er dit jaar ruim 600 van de ongeveer 1.000 banen bij Brink's.

Geen makkelijke onderhandelingen

“We zijn dinsdag uitgenodigd door de directie van Brink's om de onderhandelingen te hervatten. Na overleg met onze achterban, is besloten op deze uitnodiging in te gaan”, zegt Eric Aarts, actiecoördinator CNV Vakmensen. “Gezien de complexiteit van de zaken die moeten worden geregeld en de beschikbare financiële ruimte aan de kant van Brink’s zullen deze onderhandelingen niet makkelijk worden”, waarschuwt Leen van der List, actiecoördinator FNV. “Maar we willen de kleine kans die wij zien om er samen met de directie uit te komen niet voorbij laten gaan.”

Achtergrond

Bij Brink’s Nederland werken 1.080 mensen. Rabobank en ABN Amro stappen over van Brink’s naar Geld service Nederland (GSN) en ook SNS heeft het contract met Brink’s opgezegd en gaat over naar een andere marktpartij. Door het verlies van deze klanten zullen ruim 600 banen bij Brink’s verdwijnen.  Het werk zelf verdwijnt niet, maar wordt dus overgenomen door andere uitvoerders. Een deel van het ervaren personeel van Brink’s zou daarom prima aan de slag kunnen bij deze nieuwe uitvoerders.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden