Dekkingsgraad pensioenfondsen fors achteruit

Dekkingsgraad pensioenfondsen fors achteruit
02-02-2015 16:33 | Algemeen | auteur De Redactie

ROTTERDAM - De Nederlandse pensioenfondsen hebben hun financiële positie afgelopen maand flink zien verslechteren. De gemiddelde dekkingsgraad van de fondsen daalde in januari van 108 naar 103 procent. Daarmee bevindt deze zich onder de grens die vereist is om een dekkingstekort te voorkomen, meldde onderzoeksbureau Aon Hewitt maandag.

De dekkingsgraad geeft aan in hoeverre fondsen aan hun verplichtingen kunnen voldoen. De sterke daling komt voornamelijk door een nieuwe rekenmethodiek die vanaf 1 januari geldt. De pensioenfondsen mogen bij het berekenen van hun financiële situatie niet meer uitgaan van een driemaandsmiddeling van de rente.

De terugval betekent niet automatisch dat er fondsen moeten gaan korten. Volgens de nieuwe regels moet daarvoor voortaan worden gekeken naar de gemiddelde dekkingsgraad over de laatste twaalf maanden. Deze staat per eind januari op 109 procent. (Novum)Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden