Clicky


Lensveld Transport plaatst order voor tien Nooteboom Teletrailers

Lensveld Transport plaatst order voor tien Nooteboom Teletrailers
02-02-2015 16:25 | Trailers | auteur De Redactie

VLAARDINGEN - Lensveld Transport uit Vlaardingen heeft bij Nooteboom Trailers tien nieuwe Teletrailers van het type O-45-03V besteld. Deze order is een vervolg op de 15 Teletrailers, die in 2013 aan het wagenpark van Lensveld werden toegevoegd. Lensveld gebruikt de opleggers veel voor het vervoer van grote buizen. De enkel uitschuifbare trailer is robuust, onderhoudsarm en simpel te bedienen: allemaal kenmerken die zullen leiden tot een zeer lange levensduur van de trailers.

De Rotterdamse haven is – als het om de economie gaat – het kloppend hart van Nederland. Lensveld is gevestigd langs de Nieuwe Waterweg in een prachtig nieuw kantoor aan de Koggehaven in Vlaardingen. Vanuit dit centrum van de Rotterdamse haven worden wereldwijd eigen vestigingen aangestuurd. Europa, Afrika, Azië en Noord Amerika: overal heeft LV Shipping & Transport – het bedrijf waarvan Lensveld Transport BV deel uitmaakt – eigen vestigingen. Wereldwijd heeft het bedrijf ongeveer 400 medewerkers, waarvan 130 in Nederland.

Directeur Mark van Herk: “We voelen ons verbonden met Nooteboom. Net als Nooteboom bestaat ons bedrijf al heel lang. Wij gaan niet voor korte termijn oplossingen. Kwaliteit op lange termijn is onze doelstelling en dat zien we ook terug bij onze leveranciers en klanten. De afgelopen jaren hebben wij veel geïnvesteerd, met natuurlijk als hoogtepunt de opening van ons prachtige nieuwe kantoor in 2012. Maar we hebben ook geïnvesteerd in ons netwerk. Het afgelopen jaar kwamen er vestigingen bij in Jakarta, Riyadh en Baku. En investeringen in ons wagenpark, waar nu al meer dan 1/3 aan de Euro 6 norm voldoet. We zijn er trots op, dat we onlangs de 5 Ecostar Award kregen. Deze Award is bedoeld voor bedrijven, die hun transporten efficiënt en milieuvriendelijk uitvoeren. Ook andere aspecten, zoals de opleiding van chauffeurs worden in de beoordeling mee genomen. Het is onze doelstelling om klanten een compleet logistiek traject aan te kunnen bieden. Vervoer over zee en over land, gecombineerd met faciliteiten voor opslag en natuurlijk afwikkeling van alle administratieve handelingen rondom een transport. We hebben belangrijke klanten in de energie sector, de winning van olie en gas en de offshore.”

De Nooteboom Teletrailer

De Teletrailer is een oude bekende in het programma van Nooteboom. De naam staat voor een complete groep producten. De Teletrailer serie kent enkel-, dubbel-, triple- en quatro-uitschuifbare uitvoeringen, met een maximale uitschuiflengte tot 60 meter. Ook bij de besturing zijn diverse opties: naloop of hydraulisch gedwongen gestuurd, eventueel met handmatige hulpbesturing. De uitschuifbare Teletrailers zijn leverbaar met twee tot zes assen en een maximaal laadvermogen van 85 ton.

Met een vloerhoogte vanaf 1150 mm is de vlakke Teletrailer laag, maar onder andere voor het vervoer van windmolenwieken heeft Nooteboom de Telestep variant ontwikkeld, die achter de nek nog eens extra verlaagd is. En voor de extreem lange rotorbladen tot ruim 70 meter de SWC Super Wing Carrier. Niet schokkend nieuw, maar wel heel belangrijk: bij alle Teletrailers wordt de ligger gemaakt met een gepatenteerde, getoogde constructie. Met als resultaat een minimale doorbuiging onder alle omstandigheden.