Transport Online - Leidinggevenden van afvalbedrijf Wubben verdacht van fraude met afvalstoffen

Leidinggevenden van afvalbedrijf Wubben verdacht van fraude met afvalstoffen

Leidinggevenden van afvalbedrijf Wubben verdacht van fraude met afvalstoffen
02-02-2015 12:35 | Wegvervoer | auteur De Redactie

BREDA - Drie leidinggevenden van afvalbedrijf Wubben in Roosendaal (West-Brabant) zijn maandag aangehouden voor fraude. Het bedrijf zou gevaarlijke afvalstoffen hebben gemengd met stookolie die werd geleverd aan de glastuinbouw en zeeschepen. Vermoedelijk heeft het bedrijf daar miljoenen mee verdiend, maakte het Openbaar Ministerie bekend.

Het onderzoek naar het bedrijf begon in 2011 nadat monsters uit vrachtwagens waren genomen. Vorig jaar werd het bedrijf gecontroleerd en werd administratie in beslag genomen.

Met het illegaal mengen van afval in brandstof is veel winst te halen omdat het afval niet verwerkt hoeft te worden en omdat er een groter volume brandstof kan worden verkocht. Verbranding van vermengde brandstof is echter gevaarlijk voor milieu en gezondheid.De drie leidinggevenden worden maandag verhoord.

In een reactie neemt het bedrijf Wubben nadrukkelijk afstand van de aantijgingen van het Openbaar Ministerie. "Wij werken altijd conform de vergunningen zoals die door de provincie worden verstrekt. Onze werkwijze wordt en werd ook nadrukkelijk gecontroleerd door overheidsinstanties. Hoewel wij geen enkele grond zien voor de beschuldigingen, werken wij natuurlijk wel volledig mee aan het onderzoek van het Openbaar Ministerie." (Novum/Transportonline)

Foto's

  • J.Roeland
    SCHENK

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions