Clicky

 Weginspecteurs mogen automobilisten nu ook op de bon slingeren

Weginspecteurs mogen automobilisten nu ook op de bon slingeren
02-02-2015 10:16 | Controles | auteur De Redactie

UTRECHT - Acht weginspecteurs van Rijkswaterstaat zijn sinds maandag ook buitengewoon opsporingsambtenaar (boa). Ze kunnen proces-verbaal opmaken voor twee overtredingen: het negeren van kruisen boven de weg en het ten onrechte parkeren op de vluchtstrook. Het gaat om een proef in de regio Rotterdam. Doel is de doorstroming en veiligheid op snelwegen te verbeteren.

Het experiment vindt plaats op de ruit van Rotterdam (A4, A13, A15, A16, A20 en A38). Belangrijkste taak van de weginspecteurs blijft het beveiligen van de weg na een incident, zoals een ongeval. Ze zetten de weg af met hun gele pick-up en laten via de verkeerscentrale een rood kruis plaatsen. Zo kunnen hulpverleners en bergers veilig hun werk doen. Ook de politie is de laatste tijd alert op weggebruikers die de rode kruisen negeren.

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) is blij met de boa-proef. "Met deze pilot geven we een impuls aan de veiligheid van hulpdiensten, wegwerkers en weginspecteurs en aan de veiligheid van de weggebruiker." (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions