Transport Online - H. Essers neemt KDL Trans over

H. Essers neemt KDL Trans over

H. Essers neemt KDL Trans over
03-08-2012 14:00 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur de redactie
GENK(B) - Op dinsdag 31 juli 2012 heeft H.Essers KDL Trans overgenomen. Dat meldt het bedrijf vrijdag. KDL Trans verzorgt de warehousing, distributie en installatie van elektronisch high-tech materiaal en computer toebehoren. De klanten zijn grote computermerken, maar ook particulieren en overheidsbedrijven.

Voor H.Essers getuigt deze strategische overname van geloof in de meerwaarde van het dienstenaanbod van KDL Trans. "Wij zijn ervan overtuigd dat de overname ons in staat zal stellen verder te groeien op het vlak van transport en logistiek van hoogwaardige goederen en we geloven dat we hierdoor onze positie in de markt op vlak van Value Added Logistics kunnen vergroten", aldus Ivo Marechal, CEO H.Essers.

De activiteiten van KDL Trans situeren zich in de toegevoegde waarde activiteiten in de IT-and high tech sector gaande van staging - whiping – cleaning van computers en copiers, tot onderhoud, support, retourlogistiek en het installeren van stemcomputers bij verkiezingen. Voor H.Essers die reeds toegevoegde waardediensten aanbiedt op het vlak labelling, (her)paletisering, kwaliteitschecks, (her)verpakking, douane, enzovoort vormt deze overname een waardevolle aanvulling om een groter marktsegment te kunnen bedienen.

Naast alle bedrijfsgerelateerde zaken, zal H.Essers ook het sponsorcontract veldrijden van KDL Trans overnemen. Tot de profs in het Landbouwkrediet-KDL Cycling Team behoren ondermeer Sven Nys, Sven Vanthourenhout en Vincent Baestaens.

KDL Trans is eveneens een familiebedrijf en werd opgericht door Marc De Laet in 1991. De activiteiten van KDL Trans vertegenwoordigen een omzet van 10 miljoen euro. De familie De Laet blijft ook na de overname actief in het bedrijf, net als de 93 personeelsleden van KDL Trans die tewerkgesteld blijven op de site in Cargovil.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,280

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions