Clicky

 
Transport Online - EU verlengt sancties tegen Rusland

EU verlengt sancties tegen Rusland

EU verlengt sancties tegen Rusland
29-01-2015 20:34 | Financieel | auteur De Redactie

BRUSSEL - De Europese Unie gaat een deel van de sancties die ze vorig jaar instelde tegen Rusland verlengen. Dat heeft minister van buitenlandse zaken Bert Koenders donderdag gezegd in Brussel. De sancties zouden in maart aflopen.

De sancties zijn niet alleen tegen Rusland gericht, maar ook tegen de pro-Russische separatisten die in Oost-Oekraïne vechten voor zelfbestuur. De verlenging is in principe voor zes maanden. Koenders zei namens zijn Eropese ambtgenoten dat het 'een krachtig signaal aan het adres van Rusland is'.

Het verlengen van de sancties is een reactie op de recente escalatie van het geweld in Oost-Oekraïne. De separatisten hebben met een nieuw offensief op de stad Marioepol de hoop op vrede voorlopig de grond in geboord.

EU-buitenlandcoördinator Federica Mogherini sloot niet uit dat er nog verdere stappen volgen als er geen einde komt aan het geweld. "We hebben laten zien dat de EU bereid is verdere stappen te nemen en de komende weken nog andere maatregelen voor te bereiden als de situatie niet verbetert", aldus Mogherini. (Novum/AP)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Verkeersinformatie

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,931
Diesel1,750

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions