Clicky


Van der Vlist breidt zijn vestiging te Zeebrugge verder uit

Van der Vlist breidt zijn vestiging te Zeebrugge verder uit
29-01-2015 16:49 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

ZEEBRUGGE - Van der Vlist, op een steenworp afstand van de Haven van Zeebrugge, heeft de capaciteit van zijn vestiging uitgebreid. Deze afdeling beslaat 50 000m2 en krijgt zo meer mogelijkheden op het vlak van technische diensten en opslag.

Er werd een nieuw magazijn gebouwd met een oppervlakte van 950m2, hiervan werd 300m2 ingericht met palletrekken. Dit bracht de totale overdekte capaciteit op 4.500m2 waarvan 700m2 met palletstellingen. Deze magazijnen bieden plaats aan verschillende soorten goederen, van standaard paletten tot overmaatse goederen.

Daarnaast werd er geïnvesteerd in twee nieuwe ateliers waar elk type mobiele machine kan behandeld worden. Er is een standaard atelier van 1.150m2 voor lichte en half zware machines en een atelier van 450m2 voor zware machines met een extra brede en hoge poorten en een hefcapaciteit van 20 T actueel, wat nog kan worden uitgebreid tot 40 T. De totale oppervlakte werkplaatsen komt zo op 4 500m2 waarvan 500m2 ingericht is carrosserieafdeling.

Verder werd ook de wasplaats gevoelig uitgebreid van 125m2 tot 285m2. Deze wasplaats is nu ook volledig overdekt wat de werkomstandigheden ten goede komt.

Als laatste werd de hand gelegd aan de afwerking van de terreinen waardoor er nu ten volle 40.000m2 beschikbaar is voor buitenopslag.

Deze nieuwe faciliteiten verhogen de capaciteit van Van der Vlist Belgium waardoor de mogelijkheden voor opslag van machines, machineonderdelen en andere toebehoren voor de klanten enorm toenemen. Daarnaast verhoogt Van der Vlist op die manier de productievolumes op het vlak van eindassemblage, modificatie en inspectie. Op die manier zal er nog sneller kunnen ingespeeld worden op de vraag van de klant voor snelle leveringen in de markt.

Pascal Pannier, Managing Director van Van der Vlist Belgium onderstreept het belang van deze uitbreiding. "Dit is een grote stap voorwaarts. Met deze nieuwe investering zijn wij klaar om de vraag van onze klanten en de markt te beantwoorden op een snelle en efficiënte manier. In het verleden zaten we wel eens krap tegen onze limiet, nu zijn we klaar voor meer activiteit met onze bestaande klanten, maar ook hebben we nu de ruimte om nieuwe activiteit binnen te halen."

Foto's

  • Van der Vlist
    Van der Vlist