Clicky


'Eigenaar dreigt handen van V&D af te trekken'

'Eigenaar dreigt handen van V&D af te trekken'
29-01-2015 01:19 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Sun Capital, de eigenaar van V&D, wil geen geld meer in het kwakkelende warenhuis steken als werknemers, huisbazen, leveranciers en banken geen financieel offer willen brengen. Dat laat een woordvoerster van Sun Capital woensdag weten aan RTLZ.

Afgelopen dagen eiste de warenhuisketen van personeel en vastgoedeigenaren respectievelijk een lager loon en een lagere huur. Met de banken wordt onderhandeld over de kredietvoorwaarden. V&D stelde woensdag eerder dat Sun Capital bereid is nieuw kapitaal in V&D te steken. Maar volgens een woordvoerster zit daar wel een harde voorwaarde aan vast: Sun wil verdere investeringen in het bedrijf doen als V&D van alle belanghebbenden de concessies krijgt die het nodig heeft.

"We benadrukken dat alle belanghebbenden, waaronder aandeelhouders, kredietverschaffers, werknemers en huisbazen, hun rol moeten spelen in de herstructurering van het bedrijf, om de toekomst veilig te stellen", schrijft de woordvoerster van Sun in een latere mail aan RTLZ. (Novum)