Clicky


Ook woensdag weer blokkades door Franse vrachtwagenhauffeurs

Ook woensdag weer blokkades door Franse vrachtwagenhauffeurs [+foto's]
28-01-2015 10:47 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

PARIJS - De cao-onderhandelingen voor het Franse wegvervoer zit in een impasse. Nog altijd willen de werkgevers niet om de tafel met de vakbonden om verder te praten over een nieuwe cao. Het gevolg hiervan is dat de acties van de boze vrachtwagenchauffeurs voortduurt. Inmiddels wordt er al anderhalve week actie gevoerd op industrieterreinen en Franse wegen.

Ook woensdagochtend is het opnieuw raak op verschillende plaatsen in Frankrijk. In Nangis (Seine-et-Marne) blokkeren actievoerders het bedrijf Citaix, een dochteronderneming van de transport en logistieke groep Charles André. Ook de raffinaderij Grandpuits (Seine-et-Marne), die tankstations van brandstof voorziet, wordt geblokkeerd.

Rond Lyon protesteren vanaf woensdagochtend 06:00 uur zo'n 70 vrachtwagenchauffeurs. Bij Lotharingen wordt vanaf 04:30 uur de tolpoort van Saint-Avold op de A4 geblokkeerd door zo'n vijftig chauffeurs die vrachtwagens uit Polen, Duitsland en Tsjechië tegenhouden. De blokkades hebben als doel om de regering onder druk te zetten voor de vergadering die gepland staat voor donderdag op het Ministerie van Verkeer in Parijs.

Ook in Reims wordt actie gevoerd op het industrieterrein Pompelle. Er zijn verschillende acties aan de gang op industrieterreinen van Port Jérome in de buurt van Le Havre en Oissel in de buurt van Rouen. Ook het oliedepot van La Rochelle ligt in het vizier van vakbond CFDT, evenals het industriegebied van Poudrerie in de buitenwijken van Rouen.

In Toulouse wordt geflyerd op de ringweg rond Toulouse op de afrit naar Saint-Jory op de A62. In Dijon is het industrieterrein Fauvernay geblokkeerd. In Saint-Nazaire is de raffinaderij van Donges vier uur lang geblokkeerd geweest.

Het is te verwachten dat deze blokkades zich zullen uitbreiden naar andere plekken in Frankrijk.