Transport Online - Crown breidt zijn productaanbod in het segment van de heftrucks uit met contragewicht

Crown breidt zijn productaanbod in het segment van de heftrucks uit met contragewicht

Crown breidt zijn productaanbod in het segment van de heftrucks uit met contragewicht
28-01-2015 10:19 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

MÜNCHEN - Crown, één van de grootste intralogistieke ondernemingen ter wereld, verlegt opnieuw de industrienormen op de vakbeurs LogiMAT 2015, die van 10 tot en met 12 februari 2015 in Stuttgart wordt gehouden. In stand A03 in hal 8 worden twee gloednieuwe modellen uit Crown’s omvangrijke reeks sterke, betrouwbare heftrucks gepresenteerd die het productaanbod van de heftrucks met contragegewicht verder uitbreiden.

De dubbele primeur betreft een krachtige lpg-heftruck met contragewicht en een elektrische vierwielheftruck met contragewicht, die als veelzijdig werkpaard is bedoeld. Met de introductie van de nieuwe modellen die later dit jaar gepland staat, breidt de heftruckfabrikant zijn productaanbod verder uit.

De Crown C‑5 serie: een lpg-truck op eenzame hoogte

Met de nieuwe C‑5 serie voegt Crown een lpg-truck met contragewicht toe aan zijn productaanbod voor de Europese markt. De nieuwe, industriële lpg-motor wordt in eigen beheer gebouwd en is het resultaat van Crown’s decennialange ervaring met de ontwikkeling van intralogistieke oplossingen en John Deere’s deskundigheid op het gebied van motoren. Deze revolutionaire, krachtige motor heeft een ongekende levensduur (tot 20.000 uur) en langere onderhoudsintervallen.

De geavanceerde technologie blijkt uit elk detail, zoals het innovatieve koelsysteem met dubbele radiator, het ergonomische ontwerp en het intelligente stabiliteitssysteem. Andere opvallende punten zijn het nagenoeg onderhoudsvrije remsysteem met een lange levensduur en het optionele on-demand koelsysteem (ODC), dat oververhitting tegengaat en de radiators actief reinigt.

De C‑5 serie is ook leverbaar met een optionele, nieuw ontwikkelde cabine, die de bestuurder een ongeëvenaard zicht rondom en een uiterst ergonomische werkomgeving biedt. Bij de nieuwe heftruckserie draait alles dus om absolute betrouwbaarheid en productiviteitsverhogende efficiëntie. De truck is ontworpen om de meest veeleisende en gespecialiseerde taken aan te kunnen, zowel binnen als buiten.

De vierwielheftruck: een uitzonderlijk stabiel en buitengewoon wendbaar multitalent

Crown presenteert ook een nieuwe, elektrische vierwielheftruck met contragewicht op LogiMAT (het product wordt in juli op de markt gebracht). De nieuwe truck is een veelzijdig werkpaard, vergelijkbaar met een Zwitsers zakmes, dat zowel binnen als buiten een groot aantal intralogistieke taken kan vervullen. Deze elektrische truck vol doordachte oplossingen is niet alleen bijzonder veilig en robuust maar ook ergonomisch en gebruikersvriendelijk. Uitzonderlijke wendbaarheid en geavanceerde cabineopties behoren tot zijn belangrijkste eigenschappen. De besturing via de achteras, die duizenden uren is getest om een lange levensduur te garanderen, maakt deze vierwielheftruck uitermate wendbaar.

De truck is ontworpen om de bestuurder een onbelemmerd zicht naar alle kanten te bieden en is daardoor nog eenvoudiger te manoeuvreren. Er zijn verschillende cabineopties beschikbaar om aan de behoeften van klanten te voldoen, zoals een cabine van canvas met flexibele, weerbestendige bescherming aan de zijkanten en een volledig gesloten cabine met een doordachte indeling, die zicht rondom biedt zonder de werkruimte van de bestuurder te beperken. Dit nieuwe product van Crown combineert een duurzame constructie van topkwaliteit met pure bruikbaarheid en optimale ergonomie en helpt zo om in het hele magazijn de productiviteit te verhogen en de winstgevendheid te verbeteren.

Crown QuickPick® Remote: productiviteit met een druk op een knop

Naast de twee nieuwe heftrucks met contragewicht en allerlei nieuwe functies in Crown’s bestaande producten komt het QuickPick® Remote orderverzamelsysteem ook weer in het middelpunt van de belangstelling te staan. In een speciaal gebouwde ruimte in stand A10 in hal 8 demonstreert Crown live hoe deze meervoudig bekroonde technologie gebruikt kan worden om laagheffende verzameltoepassingen aanzienlijk productiever te maken.

De GPC 3000 met QuickPick® Remote heeft al een aantal prestigieuze, internationale onderscheidingen in de sector gewonnen, waaronder de prijs voor het beste product op LogiMAT 2013, de IFOY Award 2014 en de iF Design Award. Onlangs heeft de Duitse Rat für Formgebung de prestigieuze German Design Award 2015 aan het halfautomatische verzamelsysteem toegekend.

Nog een interessant nieuwtje: Crown breidt het beproefde concept van de ‘magische handschoen’ nu uit naar andere toepassingen. Op de vakbeurs is meer informatie verkrijgbaar.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,745
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions