Clicky


Bonnenregen A10 na negeren rode kruizen

Bonnenregen A10 na negeren rode kruizen [+foto]
27-01-2015 13:25 | Overtredingen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Het negeren van rode kruizen is ongeveer 30 automobilisten aan het begin van de middag duur komen te staan. Door een ongeluk is de A10-Oost richting Amersfoort dicht bij Overamstel, maar tientallen automobilisten hadden hier geen boodschap aan.

Circa dertig automobilisten die vanuit Utrecht op de A2 onderweg waren besloten op knooppunt Amstel toch de A10 richting Amersfoort /Zaanstad op te rijden. Echt ver kwamen ze niet. Twee agenten hielden alle overtreders aan. Zij staan nu allemaal in de rij te wachten op hun vonnis: een bon van 230 euro voor het negeren van de rode kruizen, meldt de Verkeersinformatiedienst.

Wie voor de eerste keer aangehouden wordt voor het negeren van een rood kruis komt er vanaf met een bon. Automobilisten die voor de tweede keer of zelfs herhaaldelijk in de fout gaan moeten voor de strafrechter verschijnen. Zij riskeren een zwaardere straf zoals een rijverbod. November vorig jaar nog werden op knooppunt Amstel ook al eens tientallen mensen bekeurd na het negeren van rode kruizen.