Clicky

 
Transport Online - Tien Mercedes-Benz Actros trekkers voor containertransport Mooy Logistics

Tien Mercedes-Benz Actros trekkers voor containertransport Mooy Logistics

Tien Mercedes-Benz Actros trekkers voor containertransport Mooy Logistics
27-01-2015 11:09 | Mercedes-Benz | auteur De Redactie

WADDINXVEEN - Mooy Logistics uit Waddinxveen nam recentelijk tien Mercedes-Benz Actros 2540 LS trucks in gebruik. De trekkers worden ingezet om  containertransporten uit te voeren vanaf de havens van Rotterdam en Antwerpen. Eén van de belangrijkste redenen voor de keuze voor de Actros is het lage dieselverbruik van de Actros vrachtwagens die het bedrijf in 2013 in gebruik nam.

Ook nachtelijke inzet van de nieuwe trucks

De Actros 2540 LS 6x2 trucks met voorloopas en StreamSpace-cabine zijn onder andere voorzien van de veiligheidssystemen Active Brake Assist 3 en Lane Assist. Vanwege de verplichtstelling van de Euro 6-norm op Maasvlakte 2 vorig jaar, besloot het bedrijf alle trekkers die in het containertransport vanaf de Rotterdamse haven actief zijn, te vervangen door Euro 6-trucks.

De logistiek dienstverlener deed al veel ervaring op met de Actros, zowel met Euro 5- als met Euro 6-motor. Met name het lage brandstofverbruik was doorslaggevend om weer voor Mercedes-Benz te kiezen. Sinds enkele jaren vindt een deel van het containertransport, waar de trucks van Mooy Logistics voor worden ingezet, ’s nachts plaats. De chauffeurs beginnen om 01.00 uur, halen twee containers op en nemen tijdens de ochtendspits hun pauze. Dat is tegelijk het moment dat in de warehouses de handling van containers wordt verzorgd. In de loop van de ochtend is de nachtrijder klaar met zijn dienst en neemt een collega de vrachtauto over voor het transport van versproducten.

Dankzij deze manier van werken behaalt Mooy Logistics meer omzet en rendement met het geïnvesteerd materieel én wordt de service naar klanten verbeterd. Omdat de containers eerder in de warehouses zijn, beschikken de klanten sneller over de kwaliteitsrapporten van hun versproducten.

Mooy Logistics is gespecialiseerd in transport en warehousing van voornamelijk fruit, groenten, bloemen en planten in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Er zijn nu zo’n 400 medewerkers in dienst. Het wagenpark van de logistiek dienstverlener bestaat uit ca. 140 trucks, waarvan inmiddels 21 geleverd door Mercedes-Benz.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,951
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats