Projectmatig toezicht overschrijding hoogte A73

Projectmatig toezicht overschrijding hoogte A73
01-07-2008 18:57 | Wegvervoer | auteur de redactie
VENLO - De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten gaat in samenwerking met Rijkswaterstaat en politie Limburg Noord met ingang van deze maand op de rijksweg A73 zuid projectmatig toezicht houden op het overschrijden van de hoogte van vrachtauto’s.

Vrachtauto’s mogen niet hoger zijn dan 4.0 meter. Vrachtauto’s die de maximale hoogte overschrijden activeren een hoogtedetectiesysteem waarmee de tunnel wordt afgesloten voor al het verkeer. Deze afsluiting levert dan de nodige overlast voor het wegverkeer op.

Bij gehouden controle’s op donderdag 19 en 25 juni zijn, bij wijze van nulmeting, 16 en 9 vrachtauto’s op hoogte gecontroleerd. Vier hiervan waren te hoog en zijn bekeurd. De twee buitenlandse chauffeurs dienden direct 300 euro af te rekenen. Alle chauffeurs dienden de hoogte van hun vrachtauto terug te brengen naar de maximale toegestane hoogte.

Rijkswaterstaat start in juli met een foldercampagne in wegrestaurants en tanksstations in de regio Roermond. Weggebruikers worden in 6 talen gewezen op de omleidingsroutes tijdens de weekendsluitingen van de tunnels in de A73 en tevens op de maximaal toegestane doorrijhoogte van 4,1 meter. Het doel van dit project is om het aantal hoogteoverschrijdingen en daarmee de overlast nabij de tunnels op de rijksweg A73 zuid tot een minimum te beperken.


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 20 mei t/m zondag 26 mei

Alle Rijverboden