Clicky


Ajax en Feyenoord scoren niet

Ajax en Feyenoord scoren niet
25-01-2015 15:23 | Sport | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Ajax en Feyenoord hebben zondagmiddag een Amsterdamse versie van de klassieker afgesloten met een doelpuntloos gelijkspel. Feyenoord was de betere ploeg in de Arena, maar wist zichzelf niet te belonen met de eerste uitzege na tien jaar op Ajax.

Zowel Ajax als Feyenoord raakte verder achterop bij koploper PSV. Ajax staat zes punten achter op de lijstaanvoerder. Feyenoord moet al veertien punten goedmaken.

Onder aanvoering van de uitblinkende Jordy Clasie controleerde de formatie uit Rotterdam vooral voor rust de wedstrijd. Het was veelzeggend dat doelman Kenneth Vermeer tijdens zijn terugkeer in Amsterdam in het eerste bedrijf geen enkele keer serieus werd getest. Feyenoord mocht het zich kwalijk nemen dat het zonder doelpunten ging rusten. Colin Kazim-Richards stuitte van dichtbij op doelman Jasper Cillessen. Lex Immers kopte op aangeven van Luke Wilkshire naast en Arkadiusz Milik kopte een inzet van Jean-Paul Boëtius van de doellijn.

Ajax had het lastig zonder de geblesseerde Davy Klaassen, die werd vervangen door de 18-jarige Riechedley Bazoer. Ricardo Kishna, de laatste wedstrijden aardig op dreef, kwam nauwelijks in het spel voor. De andere aanvallers Lasse Schöne en Milik leden ook veel te veel balverlies. Trainer Frank de Boer verloor al in de eerste helft zijn geduld met de Poolse spits en wisselde hem in de rust voor Kolbeinn Sigthorsson. De IJslander dwong Kenneth Vermeer tot zijn enige redding van de wedstrijd.

Feyenoord bleef veel gevaarlijker dan de thuisclub. Boëtius dacht eindelijk te scoren, maar zag zijn inzet worden gesmoord door ploeggenoot Kazim-Richards. Ook Toornstra slaagde er van dichtbij niet in doelman Cillessen te passeren. Zo eindigde de klassieker in een gelijkspel, waar eigenlijk alleen koploper PSV iets mee opschoot. (Novum)