DAAD helpt uitkeringsgerechtigden aan het werk in de transportsector

DAAD helpt uitkeringsgerechtigden aan het werk in de transportsector
01-07-2008 18:49 | Transport | auteur de redactie
ROTTERDAM - DAAD(een servicepunt voor werkgevers) en Roteb helpen Rotterdammers met een uitkering aan een reguliere baan in de transportsector. Het project omvat zestig personen met een uitkering die DAAD bemiddelt en, in samenwerking met Roteb, opleidt. Na afloop hiervan worden deze mensen gematched met de juiste werkgever. Op deze manier kunnen zij relevante werkervaring opdoen, het werkritme ervaren en vervolgens uitstromen naar regulier werk.

De transport- en logistiek sector in Nederland groeit nog steeds, zo ook in de regio Rotterdam. Er is bijvoorbeeld een continu tekort aan vrachtwagenchauffeurs. Daarnaast blijken veel uitkeringsgerechtigden (nog) niet te beschikken over de juiste competenties voor het werk in deze sector en daardoor wordt de bemiddeling bemoeilijkt. Juist in dit deel van de arbeidsmarkt liggen belangrijke kansen om uitkeringsgerechtigden aan een baan te helpen. Dit project voorziet in een volledige benutting van deze mogelijkheden.

Het traject duurt maximaal zes maanden en bestaat uit twee delen. Allereerst nemen de kandidaten deel aan een voorschakeltraject van drie tot vier maanden, waarin zij een opleidingsprogramma volgen gericht op het versterken van de basiscompetenties. Ook doen zij gedurende deze periode praktijkervaring binnen het vakgebied op. In het tweede deel van het traject krijgen deelnemers op basis van hun uitstroomprofiel een specifiek scholingsprogramma en start de bemiddeling door DAAD naar een reguliere baan, zoals vrachtwagen-, bus- of taxichauffeur, orderpicker of warehouse medewerker.

"Gezien de positieve, eerdere ervaringen in andere branches, werken we nu ook samen met Roteb om mensen met een uitkering aan een baan te helpen", aldus Hans Broere, directeur van DAAD. "Zowel werkgever als werknemer is geholpen met dit project. Werkgevers hebben toegang tot geschikte arbeidskrachten die een goede, recente opleiding hebben genoten en werknemers krijgen de mogelijkheid om zich te ontwikkelen en te starten met een baan in de transportsector."


ACTUEEL

Vanwege stiptheidsacties van Franse douaniers zijn er lange wachttijden in Calais. Check hieronder de actuele wachttijden.

Actuele wachttijden

Truckoccasions

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier