Clicky


Girteka: 'Chauffeurs hebben voldoende geld bij zich voor een hotel'

Girteka: 'Chauffeurs hebben voldoende geld bij zich voor een hotel'
22-01-2015 16:10 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

ZWAAGWESTEINDE - "Wij kunnen u verzekeren dat alle chauffeurs die nu verblijven op een parking in Overijssel een behoorlijke hoeveelheid geld bij zich hebben van het bedrijf om te voorzien in hun behoeften. Volgens ons beleid krijgen alle vrachtwagenchauffeurs die op transitroutes rijden alle kosten volledig vergoed. Wij raden in dergelijke gevallen chauffeurs aan om het dichtsbijzijnde hotel op te zoeken. Maar ik moet benadrukken dat het de keuze van de chauffeur is of hij hier gebruik van maakt", meldt Girteka woensdagmiddag aan Transport Online in een schriftelijke reactie op ons eerdere artikel vandaag over de negen chauffeurs die al dagen op een parkeerplaats nabij Kampen en Hattem staan.

"Wij begrijpen dat in sommige gevallen de chauffeurs de vrijgevigheid en goedheid van de lokale bevolking kan gebruiken", voegt het bedrijf nog toe.

"Wel bieden wij onze excuses aan voor het eventuele ongemak dat de lokale gemeenschap ondervonden mocht hebben. Wij zijn het ermee eens dat we moeten kijken of we dit soort situaties in de toekomst kunnen vermijden. Wij verzekeren u dat wij hier meer aandacht aan gaan besteden. Alle vrachtwagens die er nu staan hebben geplande ladingen en zullen Nederland eind van deze week weer verlaten."

Volgens Griteka staan de vrachtwagens vast in Nederland als gevolg van de onzekere situatie in Rusland. Een aantal vrachten zou zijn geannuleerd door de zwakke economische situatie in Rusland. In januari schijnt dit, volgens Girteka, vaker voor te komen.

Geen financiële problemen

Girteka onderstreept in haar verklaring opnieuw dat er geen financiële bij het bedrijf zijn: "Wij willen benadrukken dat 2014 een finacieel succesvol jaar was voor Girteka Losgitcs en informatie over een mogelijk faillisement van de onderneming is onwaar en misleiden. Wij beschouwen informatie over het faillissement van Girteka Logistics als laster en wij zijn klaar om juridische stappen te ondernemen tegen de bron als men deze informatie doelbewust heeft gegeven om de reputatie van ons bedrijf te schaden."

COOP

Volgens Girteka ligt de beëindiging van het contract met COOP Norge komend najaar ook niet in het feit dat er problemen zouden zijn. Het bedrijf reageert: "Girteka Logistics doet uitsluitend het internationaal vervoer voor COOP Noorwegen. Vanwege een aantal ongevallen die negatieve publiciteit hebben veroorzaakt heeft onze partner Coop Norge besloten het contract met ons niet te verlengen. Na deze samenwerkingstop zal er een evaluatie komen met COOP Norge en zal Girteka verbeteringen doorvoeren in haar dienstverlening en zal dat naar COOP Norge rapporteren zodat COOP zijn besluit kan evalueren."

In de reactie van Girteka wordt niet gerept over de inval door de Litouwse financiële recherche op 14 januari jongstleden. Het bedrijf zou gesjoemeld hebben met brandstofrekeningen. Computers en boekhouding is in beslag genomen.

Update

Donderdagmiddag zijn de chauffeurs met onbekende bestemming vertrokken. Naar verluidt zou dit in opdracht van het transportbedrijf zijn vanwege de negavtieve berichtgeving in Nederlandse media.