Clicky


Acties Franse vrachtwagenchauffeurs verharden na starre houding werkgevers

Acties Franse vrachtwagenchauffeurs verharden na starre houding werkgevers [+foto's]
22-01-2015 10:12 | Buitenland | auteur De Redactie

BORDEAUX(F) - Ook donderdag 22 januari zijn er weer acties in Frankrijk. De vrachtwagenchauffeurs zijn kwaad, heel kwaad, nu de belangrijkste werkgeversorganisatie FNTR weigert om de lopende cao-onderhandelingen in Parijs te hervatten. In reactie hierop houden chauffeurs donderdagochtend een langzaamaan actie op de Ringeweg rond Bordeaux.

Nu de onderhandelingen keer op keer mislukken zullen de acties intensiveren. Vrachtwagenchauffeurs kondigden donderdagochtend een 'spectaculaire' actie aan. Sinds 08:30 uur rijden zij met gemiddeld 10-20 km/uur over de drukste ringwegen rond Bordeaux.

Verharding van het conflict

De transportvakbonden zijn erg boos op de werkgevers die weigeren de cao-onderhandelingen te hervatten. De vakbonden willen ze dwingen om weer aan tafel plaats te nemen. De cao-onderhandelingen lopen elke keer stuk op de gewenste loonsverhogingen door de vakbonden.

Vakbonden hebben woensdagavond steun ontvangen van de overheid die het "betreurde" dat de werkgeversorganisaties weigerden de dialoog te hervatten.

Ook in andere delen van Frankrijk wordt actie gevoerd. Op de A1 stond in het noorden van Frankrijk donderdagochtend elf kilometer file vanwege acties.