Clicky


Arcadis onderzoekt veiligheid op cruiseschepen en havens

Arcadis onderzoekt veiligheid op cruiseschepen en havens
21-01-2015 09:28 | Algemeen | auteur De Redactie

ARCADIS gaat in opdracht van de Europese Commissie samen met MSS Maritime Security Solutions (MSS) onderzoek doen naar de beveiliging van cruiseschepen en havens. Het consortium is na een openbare aanbesteding geselecteerd uit een groep van achttien gerenommeerde internationale adviesorganisaties, aldus ARCADIS woensdag zonder financiële details te vermelden.
 
Het wereldwijde onderzoek behelst diverse havens in onder andere Europa en het Caraïbisch gebied. Verder worden cruise ship ‘terminals’ en individuele cruise schepen onder de loep genomen. Het onderzoek richt zich op geografische verschillen, de beveiliging in havens en de beveiliging van de cruise schepen zelf.

Het MSS ARCADIS consortium onderzoekt minimaal twintig havens en vier cruisemaatschappijen. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan de onderzoeksmethode en het krijgen van een goede afspiegeling van cases. Daarom zullen zowel grote als kleine havens worden onderzocht. In de selectie van de te onderzoeken cruiseschepen wordt onderscheid gemaakt in de categorieën afmetingen en comfort.

"Schepen kunnen duizenden passagiers herbergen en ze worden steeds groter", aldus algemeen directeur Gert Kroon van ARCADIS. "Zeker in de huidige tijd is het belangrijk om de beveiliging goed geregeld  te hebben. Ons plan van aanpak richt zich op de toegangscontrole en kenmerkt zich door een out-of-the-box methode en efficiënte aanpak."

"Deze opdracht past uitstekend binnen ons concept van het leveren van hoogwaardige ‘one stop shop’ maritieme beveiligingsoplossingen", aldus Derk Wisman van MSS. "Het is mooi om te zien dat de combinatie van de meer ‘militaire’ werkwijze van MSS met de slagkracht en civiel wetenschappelijke signatuur van ARCADIS bij het verkrijgen van deze opdracht het verschil heeft gemaakt."