Iveco/DeRooy/Petronas team weer veilig terug in Nederland

Iveco/DeRooy/Petronas team weer veilig terug in Nederland
20-01-2015 13:12 | Algemeen | auteur De Redactie

ANDELST/SCHIPHOL - Opgewacht door familie, vrienden en sponsor zetten de mannen van het Iveco/DeRooy/Petronas team met een voldaan gevoel weer voet op Nederlandse bodem. De crew is na een loodzware rally ongeschonden terug, en de trucks zijn in Buenos Aires weer ingescheept. Het team kan terugkijken op vier etappeoverwinningen en diverse tweede en derde plaatsen in het dagklassement. Een prestatie van wereld formaat om met drie wedstrijdtrucks aan de strijd te beginnen en met het volledige team in de voorste gelederen aan de finish te komen. En, het team kijkt er nu al naar uit om in 2016 revanche te nemen.

Gerard de Rooy

"Het gaat er om dat je net iets minder fouten maakt dan je directe concurrent. Deze Dakar is het ons niet gelukt en dan weet je dat je aan de finishlijn met lege handen staat. We gingen voor één of liefst zelfs twee podiumplaatsen. Het werden uiteindelijk plaatsen zes, negen en dertien. Dan kun je niet anders concluderen dat het doel niet is bereikt en we dus na moeten denken wat er nog allemaal beter kan om het doel volgend jaar wel te kunnen halen. Dat blijft het leuke aan onze sport, je bent nooit te oud om te leren."

Hans Stacey

Met een voortreffelijke start van de rally en een echte hattrick aan het slot van de rally kan Hans Stacey met een zesde plaats uiteindelijk terugkijken op een mooie editie van de 36e Dakar. "De laatste special heeft mijn Dakar goedgemaakt. Het was geweldig om met de truck te driften over de spiegelgladde paden. Als je in zo'n bocht dan de kracht van de IVECO onder je voelt geeft dat echt de ultieme kick en weet je waarom het zo fantastisch is om met zo'n truck dit avontuur aan te gaan."

Op de vraag of Hans volgend jaar weer aan de start zal verschijnen zegt hij: "Dat hangt nog van een aantal factoren af. Ik heb zakelijk de nodige uitdagingen en binnen het team moeten we elkaars wensenlijstje nog een keer doorspreken. Wat mij betreft sluit het boek hier niet maar ik wacht nog even af wat er allemaal mogelijk is voor de komende Dakar."Dakar 2016

Hoe ziet Gerard de rally toekomst: "Natuurlijk is het nog vroeg en heb ik nog geen idee over de samenstelling van het team maar zeker is dat het Team De Rooy weer aan de start zal staan van Le Dakar 2016."

Het aantal wedstrijd trucks zal waarschijnlijk drie blijven. De Rooij: "Als je doel een podiumplaats of zelfs het winnen van Le Dakar is dan kun je dat al lang niet meer als eenling. Je zult back-up moeten hebben en er zal altijd een tweede wedstrijdtruck bij je in de buurt moeten zijn om in geval van nood de helpende hand te kunnen bieden. Voor de definitieve invulling hebben we nog een aantal maanden de tijd. In Buenos Aires hebben we al kort de rally geëvalueerd maar nu we terug zijn in Nederland begint de hectiek van de dag weer en is Dakar weer even naar de achtergrond verdrongen."

Gerard de Rooij zit woensdag alweer gewoon op kantoor en treed daarmee in de voetsporen van vader Jan die de rally ook altijd als de ultieme vakantie heeft ervaren.

Iveco

Wim Meerens van Iveco Nederland: "Na de eerste week met wat tegenslag was de stand tijdens de rustdag niet helemaal hetgeen wat we gehoopt hadden. In de tweede week keerde het tij en hebben de mannen gevochten als leeuwen, met schitterende resultaten. De laatste proef van de Dakar Rally 2015 leverde de derde achtereenvolgende overwinning op voor Hans Stacey in de Iveco Powerstar. Met de drie Iveco-trucks aan de start en na 9.000 km ook weer alle drie Iveco's aan de finish is de betrouwbaarheid en duurzaamheid onder de meest extreme omstandigheden bewezen. Het team heeft zich van begin tot eind volledig ingezet, dankzij hun doorzettingsvermogen en doortastendheid zijn ze thuis gekomen met vier schitterende dagprijzen op zak. Namens Iveco Nederland wil ik dan ook mijn respect uitspreken voor het hele team en hen bedanken voor hun inzet en prestatie."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,759
Diesel1,465

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden