Transport Online - Corruptiezaak VVD'er Van Rey voor de rechter

Corruptiezaak VVD'er Van Rey voor de rechter

Corruptiezaak VVD'er Van Rey voor de rechter
20-01-2015 09:32 | Binnenland | auteur De Redactie

ROTTERDAM - De rechtbank in Rotterdam maakt dinsdagochtend een begin met de rechtszaak tegen de van corruptie verdachte voormalige Roermondse VVD-wethouder Jos van Rey. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft zeven beschuldigingen tegen hem opgesomd. Het gaat om omkoping, verkiezingsfraude en witwassen.

Zo zou de 69-jarige Van Rey zich voor ruim 97 duizend euro hebben laten omkopen door zijn vriend en projectontwikkelaar Piet van Pol. In ruil kreeg Van Pol een voorkeursbehandeling, volgens het OM. Hij kreeg vertrouwelijke informatie en hem werd werk gegund voor aanzienlijk hogere bedragen dan normaal.

Behalve dat zou van Rey stemmen hebben geronseld voor verkiezingen en zijn partijgenoot Ricardo Offermanns vertrouwelijke informatie hebben verstrekt om hem te helpen bij zijn sollicitatie naar het burgemeesterschap van Roermond.

De zaak begint dinsdag met een zogenoemde regiezitting. De verdediging heeft talrijke onderzoekswensen. Wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld, is nog niet bekend.

Van Rey is strijdbaar en meent dat hij kapot is gemaakt. "Ik ben niet corrupt. Ik heb nooit geen steekpenningen gehad." (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,661
Diesel1,322

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions