Clicky


Brabantse politie vindt bijna vijftig mille in auto op A58

Brabantse politie vindt bijna vijftig mille in auto op A58
19-01-2015 16:16 | Binnenland | auteur De Redactie

ROOSENDAAL - Op de A58 ter hoogte van Roosendaal is vannacht rond 00.15 uur een 55-jarige man zonder vast woon- of verblijfplaats aangehouden. Agenten vonden in zijn auto ruim 48.000 euro.

Kort daarvoor hadden agenten de auto onder verdachte omstandigheden op de Westelijke Havendijk zien rijden. Kort daarna is het voertuig op de snelweg aan de kant gezet. De dienders roken in de kofferbak een sterke hennepgeur en troffen in de kofferbak nog hennepkruimels aan. Daarnaast werd in een kartonnen doos aan de bijrijderszijde 48.000 euro gevonden. Vermoedelijk is het geld afkomstig van criminele activiteiten., meldt de politie

Na de ontdekking is het Ondermijningsteam van de Taskforce Brabant-Zeeland ingeschakeld om verder onderzoek te doen. Het ondermijningsteam bestaat uit medewerkers van politie, FIOD en Belastingdienst en werkt nauw samen met gemeenten, provincies, openbaar ministerie, bedrijven/instanties, justitiële diensten in het buitenland, bijzondere opsporingsdiensten en burgers. Iedere interventie raakt en verstoort dit criminele samenwerkingsverbanden. De verdachte is vastgezet, het geld is in beslaggenomen.