Clicky


OM eist 18 jaar tegen schutter kickboksgala

OM eist 18 jaar tegen schutter kickboksgala
16-01-2015 19:54 | Binnenland | auteur De Redactie

DEN BOSCH - De 34-jarige Siamak S. die in 2012 een man doodschoot tijdens een kickboksgala in Zijtaart heeft in hoger beroep achttien jaar celstraf tegen zich horen eisen. Dat is twee jaar hoger dan de straf die de rechtbank hem eerder oplegde.

S. trok tijdens een vechtpartij op het gala zijn pistool en opende het vuur. Door de schietpartij werd kickbokspromotor Youssef Sabbahi (37) gedood en raakte diens broer ernstig gewond.

Na herbestudering van het dossier kwam het Openbaar Ministerie vrijdag tot de conclusie dat er toch geen bewijs is voor moord. "Er zijn onvoldoende aanknopingspunten dat de verdachte al langer het plan had om iemand te doden", aldus de aanklager. De straf van achttien jaar gevangenis werd geëist voor doodslag en poging doodslag.

De rechtbank veroordeelde S. eerder tot zestien jaar cel voor doodslag en poging tot doodslag. Zowel de verdachte als het Openbaar Ministerie ging in hoger beroep. De verdachte zegt dat hij uit zelfverdediging heeft geschoten. Hij vreesde dat zijn vrienden tijdens de massale vechtpartij werden doodgeslagen.

Het gerechtshof in Den Bosch doet op 30 januari uitspraak. (Novum)